keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Kaksivuotias arpoo

Keskeneräinen blogi täyttää tänään kaksi vuotta. Luulin jo, että syntymäpäivä kerkisi epähuomiossa mennä ohi, mutta tarkistuslaskenta osoitti minun poikkeuksellisesti erehtyneen. Rasti seinään!

kuva: Eric Peacock / Flickr

Juhlan kunniaksi lienee sopivaa järjestää arpajaiset.

Palkinnon saat itse valita kolmesta vaihtoehdosta. Kaikki palkinnot sijaitsevat tässä talossa valmiiksi, ja vaikka ne ovat hienoja ja osa niistä on saatu lahjaksi suuresti arvostamiltani henkilöiltä, ne pääsivät nyt kuitenkin osaksi talontyhjennysprojektia. Kukaan, joka on vieraillut täällä, ei voi väittää, etteikö talo olisi liian täynnä tavaraa. Sekä ala- että yläkerta. Huonokuntoista ja käytettyä krääsää en kuitenkaan (tänään) arvo, vaan kaikki palkinnot ovat upouutukaisia.

Valitse siis, minkä näistä haluaisit voittaa:

1) Perinnemestarin Rintamamiestalo -kirja. Alakerran isäntä lahjoittaa tämän palkinnon, kun sattui vahingossa hankkimaan kirjan, vaikka sillä oli se jo. Tässä kirjassa on lisäbonuksena esitelty Laurakaisan talo.2) Feel Felt -pannunalunen ja kaksi lasinalusta. Suomalaista suunnittelua, teetetty käsityönä Nepalin naisilla. Lasinalusia on tehty vain Iittalalle.3) Grillivälinesetti metallisalkussa. Paistinlasta, grillipihdit ja paistihaarukka ruostumatonta terästä.Sitten itse asiaan eli miten saat arpoja.

1. Yhden arvan saat, kun kommenttilootassa mainitset nimeltä tässä blogissa julkaistun postauksen, joka kolahti sinuun. Siis päivityksen, joka edustaa sellaista lajityyppiä, jota toivot näkeväsi kun avaat tämän blogin.

2. Toisen arvan saat, kun perustelet, miksi juuri se postaus. "Se on hyvä" ei kelpaa. Kuvaile sanallisesti, mikä postauksessa herättää sinussa vastakaikua.

Tämän blogin kirjoittaja ei suinkaan ota vastatakseen siitä, että blogin sisältö vastaisuudessa piirunkaan verran hievahtaa enemmistön toivomaan suuntaan. Tämä on minun blogini, ja kirjoitan, mitä huvittaa. Ihan muuten vain haluan tietää, mikä saa sinut käymään täällä.

Muista ilmoittaa, minkä palkinnon valitset, jos voitat arpajaisissa. Jätä myös itsestäsi joku jälki, jonka perusteella voin löytää sinut ja ilmoittaa voitosta. Osallistumisaika päättyy 25.2. klo 16.

Nyt sitten pakolliset 2-vuotistilastot. Laitoin tuohon sivupalkkiin väliaikaisesti pyörimään käyntilaskurin. 100 000 käyntikertaa ei ole ihan mahdottoman kaukana enää. Odotettavissa ensi kuun loppupuolella.

Blogin jäsenmäärä näkyy samaten sivupalkista, ja sehän on himpun toisella sadalla. Näissä arpajaisissa ei jäseniksi ilmoittautuneita suosita millään tavalla, mutta haluan silti toki suositella liittymistä iloiseen joukkoomme, jos se on epähuomiossa jäänyt sinulta tekemättä. Samaten kehotan lämpimästi tarkistamaan, että tämä blogi näkyy oman blogisi lukulistalla, jos sinulla sellainen on.

Kaikkien aikojen luetuin postaukseni on Eläinten syömisestä. Olen tyytyväinen, että juuri sitä on katsottu niin usein. Siinä on kerrottu jotain perustavanlaatuista ajatusmaailmastani.

Paljon käyntejä näyttävät houkuttelevan postaukset, joiden otsikossa esiintyy sairaus, syöpä, tuho tai hävitys. Vinkkinä vaan kaikille teille positiivisuusblogien pitäjille siellä.

Ulkomaisten katsojien suhteellinen osuus on pienentynyt mutta on edelleenkin yli viidennes kaikista. Tämä ei lakkaa hämmästyttämästä minua.

Päivittäin tänne eksyy viattomia ulkopuolisia, jotka ovat vain hakeneet jotain tietoa Googlesta. Tässä muutamia viimeaikaisia hakusanoja:

kärppä syö siilin
Ei meidän pihalla. Meillä ei ole siilejä. Mutta jos näin tapahtuisi, bloggaisin siitä heti, niin että oikeaan paikkaan osuit. Pysy vain kanavalla ja odota.

remonttirahat loppuu kesken
Niinpä niin, voih! Se on luonnonlaki.

työuupumus liian pieni palkka
Mistä arvasit? Olen koittanut välttää aihetta, mutta tottahan tuo on. Kyllä Google tietää!

tiine emakko
No jos nyt muutama kilo on tullut lisää, ja nekin ankaralla suklaata-sängyssä-dieetillä, ei ole mielestäni korrektia ihan tuolla tavalla nimitellä!

terassissa
Ei, tuo on kyllä väärin. Terassilla! Eikä sielläkään vielä helmikuussa.

tytöt navetta kumisaappaissa
Hyyyi! Kumisaappaat meni oikein. Yksi kolmesta, ei paha!

valituksen kirjoittaminen opettajan p...
Liian pitkä hakusana. Mikä p...? Jos p... tarkoittaa puolesta, sitten kyllä. Jos p..., kuten epäilen, tarkoittaa p..., en voi auttaa. Valitan.

Tuntemalleni nuorelle ja kauniille alakoulunopettajalle tuli lapsukainen ilmoittamaan, että kukaan hänen oppilaistaan ei tykkää hänestä, koska hänellä on pulpetin levyinen perse. Siinäpä motivointia kasvatustyöhön.

kanat terapiaeläimiä
Toimii loistavasti.

pikakahvi murukahvi vertailu
Tämän minä tiedän! Ne ovat kaikki toinen toistaan pahempia. Onneksi tulit tänne, niin sekin asia selvisi!

No niin, nyt on taas kaikki tiedonetsijöiden ongelmat ratkaistu ja maailma aavistuksen verran parempi paikka. Joko olet valinnut palkintosi? Sitten vain kommenttilootaan arpoja hakemaan! Tällä kertaa en vastaa kommentteihin, että arpojen laskeminen ei ylitä matemaattisia kykyjäni. Onnea arpajaisiin juuri sinulle!

18 kommenttia:

 1. Mää tuuuun mukaaaan. Haluun kirjan, jos arpaonni epätavallisesti suosisi. Löysin sinut vasta hiljattain. Tykästyin kirjotustyyliisi. Kirjotitpa mitä vaan, niin osaat kirjottaa letkeästi. Pörhö ja Törhö on mun suosikkejani ja muutkin pihanpiirin kuvaukset ;) Jatketaan! Onnea 2v!

  VastaaPoista
 2. Onnea 2 vuotiaalle blogille. Arvontaan osallistuisin ja tuon grilliväline sarjan haluaisin, mutta tuo että pitäisi se paras blofikirjoitus sanoa, se on vähän mahdotonta, kun tykkään kaikista sinun kirjoituksistasi. ne on elämänmakuisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säännöt on nyt sellaiset, että yksi teksti pitää nimetä. Ei tarvitse koko blogia selata, sano joku hyvä esimerkki!

   Poista
 3. Ja menit sitte kumminskii kommentoimaan, vaikka lupasit ettet. :D
  Mulle sun blogis tulee syötteenlukijaan, niinku kaikki muutki polkitekstit joita seuraan. En kumminkaa muistais käudä kattelemassa et onks uusii tarinoita tullu. Oot jääräpäinen tosikko, jota on kivaa välillä pistellä. Ihan vaan siitä ilosta sen teen, vaikka oisinki sun kanssa samaa mieltä. Tarinat on osuvia ja helppolukusia.

  Hauskin teksti on se, mistä alakerran isäntäki sano sulle et; "se trollaa sua". (Tarkottaen mua) Ei harmainta hajuakaan tarinan nimestä.

  Mä en kummiskaa arvonnas voita mitää, enkä kaipaa yhtään lisää tavaraa. Siinäpä sulle helppo arvotus!

  Ja lopuks tietty kädenheilautus ja onnea sana, saavutuksesta. Hienoo!!

  VastaaPoista
 4. Olen arvonnassa mukana, grillivälinesettiä tavoittelen.
  Tykkäsin tästä postauksesta: maanantai 21. huhtikuuta 2014: Västäräkistä vähäsen. Perusteu ei ole se, että siinä ei ole tekstiä, tykkään lukea tekstejäsi, vaan se, että ne kuvat antavat toivoa kevän tulosta.

  VastaaPoista
 5. Onnea kaksvuotiaalle toivoo viisvuotias. Sikapostaukset kolahtivat minuun. Minulla on possuihin aivan erityislaatuinen yhteys. Kuitenkin kaikkein voimakkaimmin osui Terve Taas. Itsekin olisin toiminut sinun tilanteessasi samalla tavalla.

  VastaaPoista
 6. Minä tulin vain onnittelemaan kaksivuotiasta, en osallistu arvontaan tällä kertaa. Ja tahdon myös sanoa, että tykkään valtavasti teksteistäsi ja kuvistasi, kaikki kelpaa! Jos jotain nyt ylitse muiden pitäisi sanoa, niin kaikki kanojen puuhastelut on kyllä kieltämättä ollu aivan ihania! Sulla on niin ihana tyyli kertoa tarinoita niin kuin kanat tai ketkä milloinkin olis itse kertomassa. =)

  VastaaPoista
 7. Yksi hyvin mieleen jäänyt teksti on tuo kanoista kertova http://keskener.blogspot.fi/2014/07/postia-syrjasilta.html Se oli sellainen hyvänmielenkirjoitus, vähän erilainen kuin kuin yleensä ja kuvat on ihanat :)

  VastaaPoista
 8. Minäkään en osallistu arvontaan (sitä tavaraa on kaikkialla...) mutta haluan onnitella kaksivuotiasta! Blogisi on yksi kiinnostavimmista lukemistani blogeista.
  Sopivassa suhteessa arkipäivää, ja maailman parannusta. Kirjoitustyylisi on niin mukava, että vaikka kirjoittaisit aidan seipäistä se kuulostaa hauskalta.

  VastaaPoista
 9. Kirjoituksiasi on hauska lukea, oli aihe sitten mikä hyvänsä. Oravat ja kanat ovat olleet suosikkejani, mutta tuo Terve taas -juttusi osoitti, että vakavistakin asioista voi kirjoittaa "einiinryppyotsaisesti". Niin, sen kirjan arvontaan voin osallistua, kun kerran satun asumaan rintamamiestalossa minäkin.

  VastaaPoista
 10. Onnea kaksivuotiaalle, ihan muksu vasta..heh
  No joo minusta sun postaukset on aina mukavaa kerrontaa. Jos nyt on pakko nostaa yksi ylitse muiden niin se on 25.12.14 postaus Joulusuoritus.
  Juttu on kertakaikkiaan mainio. Siivouksineen, koristeluineen jne..
  Ihminen on kertakaikkiaan mainio olio ettei muka joulu oo joulu jossei ole kaappeja siivonnut ja monta muuta juttua. Juuri kuvailemasi SUORITUSTA joulu monelle. ihana postaus ja nauru maittoi.
  Kirjaa tavoittelen..kiitos

  VastaaPoista
 11. Kirjaa himoitsen. Postauksia miettiessä piti hetken pähkätä, mutta tuo omavaraisuus ja onnellisen lihan kasvatus nyt ehkä on se päälimmäinen syy miksi blogisi on omalla suosikkilistalla kärkipäässä. Erityisesti tahdon kiittää kanin teurastuksesta kertovasta postauksesta, koska itse edellisessä elämässä ja työpaikassa vähän brutaalimmalla tavalla pikkueläimiä (loukkaantuneita sellaisia, ei syötäväksi tarkoitettuja) lahdanneena olen aina halunnut tietää miten sen tekisi siistimmin ja helpommin, sitten jos/kun oma elämänvaihe on semmoinen että voisi omia lihapupuja kasvattaa. Tuossa kirjoituksessa tulikin ilmi kaikki mitä halusin tietää, ja siitä jäi hyvä ja onnellinen mieli sekä kanien että sinun puolestasi, ja juuri niinhän sen pitää mennäkin.

  VastaaPoista
 12. Hullunkiilto silmissäni lähden kirjaa tavoittelemaan. Kun blogisi löysin, mieleeni jäivät aivan erityisesti tarinat Kevätmielen ja kumppaneiden seikkailuista. Jännityksellä seurailen, saavatko fasaanien kommellukset vielä jatkoa täällä ja ketkä esittävät pääosaa niissä tällä tuotantokaudella. Nautin kyllä kaikkien juttujesi lukemisesta, oli kyseessä sitten vähän keveämmät tai vakavammat aiheet.

  VastaaPoista
 13. Paljon onnea kaksivuotiaalle, tulkoon vielä monia vuosia! En osallistu arvontaan tällä kertaa, en tarvitse lisää tavaraa :) Mun lempikirjoitusta on vaikea valita, tykkään kaikesta kuten niin moni muukin, sulla vaan on ihan mainio tyyli kirjoittaa hauskasti ja vetävästi. Tykkään pupujutuista, esim. Uusi kanila oli tosi kiva, sitten tykkään kun olet informatiivinen maailman asioista ja erityisesti tykkään sun muoti- ja remonttipostauksistasi. Ja se kuinka saat eläimet puhumaan sun kuvillasi on ihan parasta viihdettä myös. Eli toivottavasti tulee vielä useita synttäreitä johon saan osallistua! Kiitti!

  VastaaPoista
 14. Paljon onnea vaan!
  Googlettelemalla kaninkasvatuksesta, aikoinaan sinun blogiisi eksyin. Ja toisen kerran, kun etsin reseptejä kaninlihalle. Joten laitan tähän jutut "Grillattua kaninfilettä", "Emokanit siirtohäkissä" ja "Eläinten syömisestä". Mutta pidän kovasti myös muista jutuista, kuten "Joulusuoritus". Mahtava tarina ja niin tosi!
  Kun aloin omaa blogiani kirjoittamaan, sinä olit ensimmäisiä seuraajiani ja siitä ilahduin. Oli kuin olisi vanhaan tuttuun törmännyt.
  Jutuissasi hyvää tyyli tuoda tietoa asioista kiinnostavasti. Pidän kovasti kirjoitustyylistäsi. Mustaa huumoria, sarkasmia ja tervettä itse-ironiaa. Olen monet naurut saanut juttujasi lukiessani! Jatka samaan malliin, kiitos!
  Näiden vuolaiden kehujen ja lipomisien myötä, osallistun arvontaan. Kirja olis kiva!

  VastaaPoista
 15. Luen mielelläni lintujuttuja. Eri puolella suomea on omat lajinsa. Olen vähän kateellinen pihasi fasaaneista. Komeita ja pulleita kukkoja. Kelpaa niitä ihastella. Omalla pihallani niitä ei näy.
  Valitsen kirjan. Paljon onnea blogillesi.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Lämpimät synttärionnittelut. Osallistun arvontaan tavoittelemalla tuota pannunalusta. Rintamamiestalon remppaaminen tai ylläpito tuskin osuu kohdalleni enää tässä elämässä ja noita grillivälineitä on jo riittävästi. Tykkään miltei kaikista jutuistasi ja siksi olenkin blogiisi jäänyt vakiolukijaksi. Jos nyt jokin pitää tässä esiin nostaa, niin mieleeni tulee juttu Milanon muotiviikoista (9.2.15), jossa nostit esiin vaateteollisuuden eettiset kysymykset. Kuluttamista olen viime aikoina paljon pohdiskellut ja tuo postauksen ajankohtaisuus osui sopivasti hermoon. Blogissasi on mieluista sarkastinen huumori ja myös, ettet pahemmin kuvia kumartele. Kiitos kovasti tähänastisesta, toivon sinun jatkavan samalla tyylillä.

  VastaaPoista
 17. Voisin vaikka vannoa, että olen piipahtanut blogiasi lukemassa aikaisemminkin mutta vannomatta paras :). No nyt jostakin syystä taas tupsahdin tänne ja enhän minä pääse arvonnan ohi osallistumatta siihen. Ja turha on valehdella - olen osallistunut blogiarvontoihin palkinnon houkuttelemana ja jännityksen vuoksi. Näissä kisoissa ei tavaravuoreni kasva, koska voiton osuminen kohdalleni on onnettaren käsissä ja harvoinpa se minua suosii. Eli jos hyväksyt minut mukaan, niin tuo grillisetti puuttuu etäkodistani.
  Kivoja tekstejä löytyy täältä paljon ja aion nyt laittaa blogisi lukulistalle. Pikkulintuja päivälliseksi, sukupuolikysymys, ravintolajono. Kaikissa eläimiä ja kuvien alla huumorilla höystettyä tekstiä. Itsekin hääräilen luonnon keskellä kameran kanssa ja kuvailen omaksi ilokseni. Minulle myös blogi on hyvin henkilökohtainen juttu. Mukava, että sinne on jokunen eksynyt lukijaksi ja ilolla otan kommentit vastaan mutta harvoin vastailen niihin. Mukavaa helmikuun viimeistä viikkoa. Ilma on kostea ja pilvinen täällä Savossa, hyi...räntää mätti eilen lähes kymmenen senttiä.

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...