lauantai 28. joulukuuta 2013

Olinpa kiltti!

Joulupukki muisti minua kovilla paketeilla, joten olen epäilemättä ollut hyvin kiltti tänäkin vuonna. Kyllähän sen arvasitkin, eikös.

Moni lahja oli osoitettu koko taloyhtiöllemme, mehän vietämme joulua yhdessä, ja muitakin aikoja. Saimme esimerkiksi teokset Turku lautasella ja Eat Helsinki 2014. Hyviä ja osuvia lahjoja. Osa muista lahjoista oli syötäviä ja juotavia. Mitä tämä kertoo meistä? Saimme lisäksi uuden lautapelin parahiksi ennen seuraavaa peli-iltaa, jota vietetään perinteisesti vuoden vaihtuessa. En ole avannut peliä muovikääreestä, ettei minua voitaisi syyttää minkäänlaisesta huijauksesta ja etukäteisvalmistautumisesta, mutta kannesta voi päätellä, että pelin voittaa se, jolla on eniten eläimiä navetassa. Sen on pakko olla hyvä!

Sitten paketeista löytyi vielä tällaiset kirjat:


Tämä vaikuttaa minusta kyllä erittäin sopivalta kirjalta meille. Suuri osa ihmisten tavaroistahan on aivan turhia, mutta puutarhassa niille voi olla jotain järkevää käyttöä. Heti ensimmäiseksi juutuin ihailemaan raudoitusverkon monia käyttömahdollisuuksia. Tällä lahjalla on Seuraamuksia!


Klapikirjan sain ihan omalla nimellä. Olen asuntoyhtiömme klapivastaava. Sitä paitsi taisin mainita tästä kirjasta alakerran isännälle hyvissä ajoin, ja sitten vielä kirjakaupassa uudestaan. Kaupoissa olisi kyllä toinenkin kirja halonhakkuusta, norjalaisen Lars Myttingin Täyttä puuta, jossa on mielenkiintoisia norjalaisia halkopinomalleja. Täyttä puuta on sovitettu Suomen oloihin lisäämällä teokseen muun muassa sauna- ja moottorisahatietoa. Enpä tiedä, kummasta kirjasta olisi enemmän iloa. Ehkä tämä Hannu Rinteen Klapikirja on kuitenkin suomalaisempi. Se minulla nyt on, ja saatan kertoa siitä enemmänkin, jos innostun. Tekisi heti mieli kopioida tähän koko sisällysluettelo. Jaa, miksikäs ei, tämähän on minun blogini ja saan laittaa tänne sellaista, mikä minusta on kiinnostavaa, vaikka jonkun muun mielestä ei olisikaan. Vai rikonkohan tässä jotain copyright-sääntöjä? WSOY haastaa minut sitten oikeuteen.


Aika monipuolinen ja kattava sisältö minun mielestäni. Napsauta kuvaa, niin näet vähän paremmin.

Meillä oli ennestään nämä Perinnemestarin kirjat:


No, nyt en jouda istumaan tässä enää kauempaa, täytyy mennä. Kiireelliset toimet kutsuvat.


Muoks: Tuli 20 000 blogikäyntiä täyteen eilen, jeeeeeee kiitos lukijat!

15 kommenttia:

 1. Hyvä, että olet ollut kiltti - niin mukavannäköisiä kirjoja oli pukinkonttiin eksynyt...
  Kannattaa siis olla kiltti ensi vuonnakin ;)
  Mukavaa loppuvuotta sinulle.

  VastaaPoista
 2. Kiinnostavia kirjoja. Taidan kysyä kirjaston tädiltä (=varata netistä) tuota kierrätyspuutarhakirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siinä on ihan asiaakin eikä vain koristeita.

   Poista
 3. Olet näköjään ollut kiltti. Tuo kierrätyspuutarhakirja on hyvä, olen lueskellut sitä viime keväästä lähtien

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltäkö ne sinun aitasi ja muut ranka-askartelukset ovatkin peräisin? Varmaan siitä siirtyy ideoita tähänkin puutarhaan.

   Poista
  2. Osa ideoista on siitä kirjasta, osa muista... Samasta aiheesta on kirjoitettu monta kirjaa

   Poista
 4. Oletpa saanut hienot kirjat ja sopivasti osuivat sinulle,jotta nyt vaan lukemaan ja oppimaan remontteja yms,,.Muksaa uudenvuoden odotusta sinulle!

  VastaaPoista
 5. Iso Kiitos vinkeistä! Ei ole kuin pari viikkoa siitä kun viimeksi tuskailin (blogissakin) kuinka asetella klapit sekä kauniisti että ilmavasti. Muutenkin kaikki polttopuihin liittyvä kiinnostaa kovasti, hyvä kun pysyin pöksyissäni luettuani tuon sisällysluettelon :D

  Molemmat polttopuukirjat menivät jo tilaukseen. Tuon Täyttä puuta löysin sopivasti puoleen hintaankin (Suomalaisen verkkokaupasta). Nyt on mitä ootella postilaatikkoon saapuvaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hyvä, että tuli puheeksi! Nyt sitten viisastumme molemmat.

   Poista
 6. Olisi kiva kuulla, mitä tykkäsit tuosta klapikirjasta. Puutarhakirjan etsinkin heti kirjastosta. :)

  VastaaPoista
 7. Se on vielä kesken... Romupuutarhan luin jo. Koitan muistaa laittaa jotain ajatuksia klapikirjasta joko omaan tai Vinolan blogiin, kun tai jos ajatuksia syntyy.

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...