sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Adventtiaika alkoi


Hyvää adventtia kaikille! Kristityillehän tämä on paastonaikaa, muistakaa se. Ajattelin itsekin vähän paastota eräistä nettijutuista, mutta en sentään bloggaamisesta. Enkä syömisestä.

Ensimmäinen adventtikynttilä on sytytetty. Tänään ilmestyi myös ensimmäistä kertaa fasaanikana ruokailemaan samaan aikaan kukkojen kanssa. Koska olen nähnyt tänä syksynä vain yhden kanan kerrallaan, oletan, että meillä on vain yksi kana. Kunnes toisin todistetaan. Mitähän niille muille on tapahtunut?

Kevätmieli alkoi heti pörhistellä kanalle, mutta antoi sitten välillä sen syödäkin rauhassa. Tästä joulukuisesta kosioinnostaan hän on nimensäkin saanut.


Kukkojen suhteen hän ei sentään ole kevätmielellä, vaan antaa poikien olla, elleivät nyt ihan nokalle hypi. Pojat tulevat hetken toimeen yhdessä, sitten taas ajavat toisiaan takaa. Välillä joku eksyy porukasta, sitten taas löytyy. Aikamoista harhailua syntyy siitä, että yritetään yhtä aikaa juosta veljiä karkuun ja seurata heitä. Joku siellä huutelee yhteysääntä, että porukka edes jotenkuten pysyisi kasassa, kun siirrytään paikasta toiseen. Onkohan se ukkokukko itse?Hullusilmän (oik.) pyrstöä ei ole nokittu juuri lainkaan. Hän on edelleen hyvää pataa isäkukon kanssa. Tuolla vasemmmanpuoleisella, jonka nimi tuntuu tällä hetkellä olevan Arkaparka/Pikkukaula, sen sijaan on pyrstö aivan rääsynä, ja lisäksi hän vähäsen ontuu. Hän on se sama kukko, joka aikaisemmassa postauksessa esitteli varuillaanolevaa asentoa. Pikkukaula-nimi juontuu siitä, että hänellä on valkoista kaulusta vain aivan viitteenomaisesti.

Muilla kukkopojilla on vallan punaiset posket, Hullusilmällä ei. Ehkä isi siksi sietää häntä melko hyvin?


Kanalla on adventin kunniaksi puna-musta-valkoinen silmämeikki. Tällainen on nyt koko joulukuun ajan kuuminta hottia. Tee perässä!

14 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat, noi on taidokkaat joissa kynttilät heijastuvat - niistä tulee ihanan rauhallinen tunnelma.

  Lämpöistä alkanutta adventtiaikaa sinulle sinne fasaanikatraan keskelle - pitäkäähän hyvä huoli toisistanne ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joskus tuntuu, että olisi taidokasta ottaa kuvia, joissa EI ole mitään heijastumia tai vääristymiä. Mutta laitetaan taiteellisuuden piikkiin ;)

   Poista
 2. Jännä juttu, että ne noin tulevat pihapiiriin ja saat niitä toistuvasti bongattua. Tästähän tulee ihan jatkokertomus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On jo! Klikkaa hakusanoista fasaani ja aloita pohjalta :)

   Meillä on ihan normaalia, että fasaanit tulevat lintulaudan alle, kun pikkuvarpuset roiskuttelevat siemeniä maahan. Täälläpäin on ollut paljon fasaaneja "aina", eli niitä oli jo minun lapsuudessani (varhaisella jurakaudella). Jos sattuisivat liikaa harvenemaan, alle kymmenen kilometrin päässä on fasaanitarha, josta aina pääsee karkuun jonkun verran. Ja meidän pihassa on hyvät suojaisat ryteiköt.

   Poista
 3. Teilläkö ei ole vielä lunta. Me vietettiin oikein talvinen iltapäivä ja lapset laski jo pulkalla mäkeä :) Hyvää joulunodotusta Keskeneräiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei tunnu yhtään jouluiselta, kun ei ole lunta. Eilen ripsautti portaat valkoiseksi, mutta aamuyöstä sää muuttui ja kaikki suli pois. On meilläkin sentään jo tiellä liukasta, että jotain huvia saadaan.

   Poista
  2. :D huvia tosiaan. Meilläkin oli torstaina sitä huvia sen verran, että saimme naapurin kanssa molempien nokkapellit autoista ruttuun :(

   Poista
  3. No niin, osasinpas taas valita sanani oikein.

   Poista
 4. Aika mahtavaa, että saat ikkunoista bongailla fasaaneja. Jos meillä olisi fasaaneja ikkunan alla, en varmaan ehtisi muuta tehdäkään, kuin katsella ja ihastella :)

  VastaaPoista
 5. Sulla on hyvä seurata aitiopaikalta suoraan fasaanien touhuja,kunpa ois minullakii.Mut on mulla pikkulintuja hyvä seurata suoraan keittiön ikkunasta,niitä riittää nyt,,.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkia lintuja on kiva katsella. Saas nähdä tuleeko meille yhtä hyvä lintutalvi kuin oli viime vuonna.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...