sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Närhi

Lintujen talviruokinta on alkanut keskeneräisessä huushollissamme täydellä teholla. Kulutus on alusta alkaen ollut melkoista. Pikkuvarpusia on paljon. Harakat ja fasaanitkin ovat kiinnostuneet asiasta. Kauhulla odotamme naakkaparvien laskeutumista pihaan. Varislinnuista vähiten kamerapelkoa on osoittanut ystävämme närhi. Harakan ei tarvitse kuin aavistaa vähäistä liikettä sisällä talossa, kun koko parvi jo räpistelee räkättäen kauemmas tarkkailemaan tilannetta turvallisen välimatkan päästä. Närhi keskittyy olennaiseen, vaikka näkeekin minut kameroineni ikkunan takana: tätä ruokaa on nyt tässä.
närhi alta


närhi päältä

hieno kampaus


Näyttää hankalalta!

Vaikka närhi kuluttaakin paljon ruokaa, sen temppuilu on mukavaa katseltavaa. Ja kaiken vaivan ja kulungin korvaa pihamme äänimaisemaan nykyään kuuluva närhen kaunis laulu!

17 kommenttia:

 1. Lentonäytös oikein, fasaani hoitaa yleisön virkaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hän ei voi ymmärtää mokomaa räpistelyä, kun maastakin voi nokkia. Kuvassa ukkokukkomme Kevätmieli. Laitan taas lähiaikoina hänestäkin lisää juttua.

   Poista
 2. Lintuja in ihana seurata lintulaudalla! Meillä ei vielä ole kuin auringonkukan siemeniä ja lintujakin pääasiassa tinttejä...Tänään näin naapurin ohi ajaessamme, että heidän lintulaudalla oli käpytikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on lisäksi kauranjyviä, koska tykkäämme keltasirkuista. Ja vähän maapähkinääkin on joukossa. Arvelemme, että mitä monipuolisempi tarjoilu, sen sekalaisempi syöjien joukkio.

   Poista
 3. Samaisia lintuja meidänkin lintulaudalla vierailee...oravan lisäksi...:)

  VastaaPoista
 4. Närhi on hauska lintu. Samoin harakka, vaikka siitä hauskuudesta onkin jakautuneita mielipiteitä. Lintulaudan elämän seuraaminen on mukavaa, niitä talven piristyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ja nyt se alkaa: tästä neljä kuukautta eteenpäin kaikki hienot luontokuvani ovat tuosta ikkunan läpi otettuja, aiheena lintujen ruokinta. Uskoakseni lukijamäärät kääntyvät nousuun!

   Poista
 5. Voi, mä rakastan ikkunan takaa lintulaudan tarkkailua, sitä voisi tehdä koko päivän. Omassa kotonassa ei sellaista riemua ole, mutta mutsin luona tulee istuskeltua tuntikausia ihailemassa näytelmää. Sielläkin on noita närppiä, kuten mä kutsun tuota lintua kun en ikinä muista sen nimeä - aika lähellä kuitenkin. Se on niin ihan hassun ISO kun vertaa pikkulintuihin - ja hienon värinen! Kiitti että mä voin sun kautta kotonakin seurata lintulaudan elämää :)

  VastaaPoista
 6. Komeat närhikuvat!

  Olen yrittänyt monta kertaa saada närheä valokuvaan, mutten ole kertaakaan vielä onnistunut. Viimeinen ei lentänyt pois, mutta istui oksan takana piilossa, joten en saanut kunnon kuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talipallo näyttää olevan tehokas houkutin :)

   Poista
 7. Meillä alko jo aikoja sitten pikkkulintujen ruokinta.On tuolla lintulaudalla kurretkin majailleet ja ykspäivä niitä olikin 5 kipaletta,et on niitä,,.Siemeniä ja talipalloja syötetään,,.Ikkunan läpi on helppo kuvata,mun,kun on niin lähellä,mitä kuvata,jos on niitä kuvattavia ja onhan niitä,:)

  VastaaPoista
 8. Hauska huomata; mul on samallaiset kottarit ja samanlaisii ruokintahäkkyröitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me varmaan asioimme samoissa liikkeissä tai sitten on vaan molemmilla niin ylivertaisen hyvä maku, että väkisinkin osuu valinnat samoihin tuotteisiin.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...