maanantai 11. maaliskuuta 2013

Putkiremontti

Kun lueskelen muiden ihmisten rintamamiestalotarinoita, herää kiitollisuus siitä, että aloitimme tämän urakan putkiremontilla heti kun saimme talon haltuumme 2006. Edellinen omistaja oli maininnut, että keittiön pesuallas ei vedä kovin hyvin. Selitystä ei tarvinnut kauempaa pohtia, kun revittiin ja piikattiin viemärit esiin. Vanhalla talolla oli suolistotukos. Uudet putket tilalle, ja nyt uskaltaa asua jonkun aikaa.

Hyväkuntoinen vanha viemäri


Melko huonokuntoinen vanha viemäri

Tuona hikisenä kesänä teimme talolla hommia iltamyöhään asti, eikä vettä aluksi ollut kuin kanisterissa. Silloin oli mukava urakan päätteeksi ajaa hämärissä järvelle pulikoimaan.

Miten ylelliseltä tuntuikaan, kun vesi alkoi juosta! Ensin ulkohanasta, pelkkää kylmää tietysti, mutta sekin jo on enemmän kuin monilla tässä maailmassa. Puhdasta juomavettä suoraan hanasta, omassa pihassa! Niin paljon kuin jaksaa käyttää! Ei tarvitse kävellä kilometrien päähän lätäkölle ja kantaa sitä kuravettä kotiin päänsä päällä! Kyllä meitä suomalaisia hemmotellaan.

Ja herrajjestas kun seuraavaksi saatiin vettä suoraan työmaakeittiöön! Ja sitten lämmintä vettä! Voiko kellään olla tällasta! Jos esiäidit tietäisivät, jo vain ihmettelisivät. Pakolaisleirin oloihin kun vertaa, ihan hävettää. Huussikin vain meidän yksityiskäytössä, ja pihasauna. Monet asuvat siellä pakolaiseirillä koko elämänsä. Totisesti me ollaan pullamössösukupolvea ja -seutua eikä tiedetä mitään tästä kovasta maailmasta.

1 kommentti:

  1. Itse en tiedä osaisinko kertoa eroa hyvän ja huonon viemärin välillä. Veljeni myös asuu rintamamiestalossa Tuusulassa ja heillä olisi haaveissa putkiremontti tehdä mahdollisesti ensi vuonna. Voin vain kuvitella miten hienoa oli saada vihdoin juoksevaa vettä. Kaiken ottaa hieman itsestäänselvyytenä, mutta kun on niin että normaaleja arkisia asioita ei heti olekkaan tarjolla, muuttuu näkemys kyllä täysin.

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...