maanantai 15. syyskuuta 2014

Mikä lintu?

Omenapuussa lentelee tällaisia. Istuvat hetken paikoillaan, kääntelevät päätään ja sitten lennähtävät ilmaan jonkun hyönteisen perässä. Usein palaavat samoille sijoilleen.


Huomasin, että tunnistan vain talvilintuja. No jonkun kurjen ja joutsenen lisäksi, mutta muuten. Pääskysetkin menevät jo sekaisin. Ja sitten se yksi pääskynen, joka ei enää ole pääskynen. Vaan joku. Oliko se nyt sitten kirskulintu vai kiitäjä nykyään, en ole ehtinyt seurata. Talvella on aikaa istua ikkunan takana ja katsella lintulaudalle. Ottaa valokuvia, manata ikkunalasien kiharaisuutta ja tutkia lintukirjaa.

Ei meillä talvella tällaisia ole. No tietysti, hyönteissyöjä, mitä se talvella täällä tekisi. En siis tunnista tätä. Kuka tunnistaa?



18 kommenttia:

  1. Meilläkin taisi samanmoisia lintuja hypähdellä pihakuusessa, pajulintu?

    VastaaPoista
  2. Minäkin olen pajulinnun kannalla. Näitä meillä ollut paljon nyt vähentynyt tai sitten en ole huomannut niitä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaipa nuo ovat jo poismuuttoa miettimässä. Minä taas en ole ikinä ennen huomannut...

      Poista
  3. Meillä on myös ollut noita viimeaikoina, pajulintuna olen niitä pitänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulevatkohan ne jotenkin syksyllä esille paremmin? Ihan kuin en olisi koskaan ennen nähnyt mokomia. Ja pajulintu ei mikään harvinaisuus ole kuitenkaan.

      Poista
  4. Pajulintu eli uunilintu. Suomen yleisin lintu, vaikka yleensä aika näkymätön (mutta ei kuulumaton). Just luin uutisen, että niiden kanta on romahtanut kolmanneksen viimeisen kymmenen vuoden aikana. Syyksi epäillään ilmastonmuutosta - aavikoitumisen takia nämä pikkuiset muuttajat eivät tahdo enää selviytyä Saharan ylityksestä.

    Pajulinnun pesä on muuten maailman suloisin. Heinästä tehty pallo (maassa), jossa on kulkuaukko sivulla. Sisältä vuorattu valkoisilla (!) höyhenillä ja untuvilla. Sinne olis voinut mennä itsekin nukkumaan, jos vaan olis mahtunut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksyllä on paljon nuoria ja uteliaita lintuja likkeellä. Jos menee sopivaan pusikkoon seisomaan ja seisoo joko ihan hiljaa tai viheltelee vähän, hetken päästä ympärillä saattaa olla näitä "pieniä vihreitä" kymmenittäin. Osa tulee uteliaana ihan kosketusetäisyydelle :). ps. Hienoja kuvia muuten!!!

      Poista
    2. Kiitos, Hanne! Ei ihme, etten tunnistanut, kun on vain Suomen yleisin lintu ;D No opinpa taas jotain.

      Alakerran isäntä valitti, että hänellä olisi ollut tarkempia kuvia tuosta tirriäisestä.

      Poista
  5. Pajulintuhan se, kuten jo monet ovat kertoneet. On todella ihana pieni veikistelijä, jota on ilo seurailla näin syksyllä. Kesällä sitä ei juuri näekkään. Mainiot kuvat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tuula! Täytyy kokeilla tuota Hannen kikkaa ja mennä pusikkoon viheltelemään.

      Poista
  6. Raparperi luulee, että se pääsky, joka ei ole pääsky, on tervapääsky. Pajulinnun joudun sijoittamaan luokkaan "ne pienet vihreät" yhdessä sirittäjän, tiltaltin ja uunilintujen kanssa. "Ne pienet vihreät" on, tai oli mun nuoruudessani, latinaksi Phylloscopus

    VastaaPoista
  7. Pajulintu on yleinen, mutta en ole onnistunut näkemään sitä luonnossa kuin kaksi kertaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt niitä näkee tässä meidän pihassa. Keittiön ikkunasta näkee hyvinkin. Ihme, kun en ole ennen havainnut Suomen yleisintä lintua!

      Poista
  8. Just yks päivä kattelin näitä samaisia lintuja omppupuun oksilla ja tulin samaan tulokseen, että tunnistan lintulaudalla vierailevat, mutta kesällä en oo oikeestaan uhrannu ajatustakaan lintukirjan tutkimiselle! ..ja myös tuo kiharien lasien kiroaminen kuulostaa tutulta..:D

    VastaaPoista
  9. What wonderful pictures and a lovely bird !

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...