perjantai 31. tammikuuta 2014

Tammikuun Tää on vielä kesken -kuvaTarkkaavainen katsoja voi nähdä tässä kuvassa enemmänkin keskeneräisiä asioita. Mutta saako lähettää terveisiä? Sitä vaan, että älä lopeta pähkinöiden syöntiä, vaikka joulu meni ohi. Onhan niissä energiaa, mutta syö sitten vähemmän vaikka viinereitä. Pähkinät ovat terveysruokaa.


13 kommenttia:

 1. Nam nam! Mä syön aika paljon pähkinöitä, monia erilaisia. Olen huomannut tänä talvena sellaisen asian, että yleensä talvella korpuiksi kuivuvat ja rikki rasahtelevat rystyset on pysyneet kunnossa. Olen vakaasti sitä mieltä, että se on lisääntyneen pähkinöiden syönnin seurausta!!

  Tässä vielä mun vinkki:

  pähkinöiden kavereiksi sopivat tosi hyvin raakakaakaonibsit, jotka käsittääkseni on myös tosi terveellisiä. Ne on kuitenkin melko ärtsyn makuisia sellaisenaan. Niin mä keksin sitten itselleni edes suhteellisen terveellisen herkun, kun löysin Punnitse&Säästä-kaupasta olikohan se nyt agavenektarilla (tai jotain sellasta...?) makeutettuja nibsejä. Laitoin siis osittain ihan niin raakoja, osittain makeutettuja nibsejä sekä jonkun verran myös luomuisia tummasuklaa-rusinoita pähkinäsekoituksen sekaan. Riittää, että jokaiseen suulliseen (=pieneen kouralliseen) tulee vaikka edes yksi suklaarusina, se riittää viemään sen ihan kitkerimmän maun nibseistä pois. Näitä kun tottuu syömään, niin menevät ihan suklaan korvikkeena, ja ovat kuitenkin oikeesti terveellisiäkin.

  Mutta sitten tuohon kuvaan. Mä en muuta keksi kuin että kynttilän palaminen loppua kohti on vielä kesken. Ja olisko sit tuo pähkinäkippokin vielä kesken syömisen, kun siellä on pähkinöitä jäljellä. Ei kun joo, vielä löytyi yksi, kun koitin tihrustaa mitä on noi vaaleat läntit seinillä... seinien teko on kesken, onko nuo kitattuja naulan kantoja??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, paitsi ruuvin kantoja. Seinä on maalaamatta. Tarkoitus on mahdollisesti paneloida se myöhemmin, joten on jäänyt tälleen.

   Lisäksi kuvassa näkyy vanhan seinäkellon heiluri, joka jostain syystä sattuu olemaan tuon lipaston päällä. Lipastokin on kesken, mutta sukulaistyttö vieköön koko projektin. Seinäkellon muut palaset ovat pussissa vaatekaapin pohjalla. Ottaisikohan ahkera sukulainen senkin?

   Minä tykkään syödä saksanpähkinöitä omenan kanssa, hasselpähkinöitä rusinoiden kanssa ja manteleita ihan sellaisenaan. Ja suklaata suklaana... olisivathan ne nibsit tietty terveellisempiä, ei tulisi syötyä niin paljon sokeria.

   Poista
 2. Hyvä muistutus! Suomalaiseen ruokavalioon ne ovat vasta kunnolla tulollaan.

  Hiljaa hyvä tulee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tässä jäniksen selässä olla. Keskeneräisyyden sietokykyni on kasvanut järkyttäviin mittoihin, olisinhan minä muuten tuon seinän huitaissut maalilla.

   Poista
 3. Tykkään pähkinöistä, mutta miten saan itseni ohjelmoitua niin, että kourallinen päivässä riittää...niin kauan, kuin tiedän päkinöitä kotona olevan, ne polttaa mieltä ja on PAKKO(?) niitä syödä koko ajan..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän pulmaan täytyy keksiä pähkinädosetti! Pähkinät jaetaan etukäteen viikonpäiväkippoihin. Jos menet maanantaina tiistaikipolle, jäät tiistaina ilman! Eikö ole hyvä keksintö.

   Poista
 4. meillä herra karhu on ihastunut saksanpähkinöihin. Itsekin niitä napsin. Muistan, kun ennen niitä sai kaupasta ainoastaan joulun aikoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen sai kaupasta vain kausiruokaa. Ei ollut pitahayoja ja rambutaaneja milloinkaan, ei syöty mansikoita uutena vuotena eikä uusia perunoita vappuna. Nyt ollaankin ihan kohtuuttomia. Mutta luulisi pähkinöiden säilyvän ainakin kuorimattomina melko hyvin viileässä, ehkä ne voitaisiin laskea kausiruuaksi vielä näin keskitalvella.

   Poista
 5. Meilläkin pähkinät ja kaikenlaiset siemenet kuuluvat päivittäiseen ruokavalioon, etenkin kun yritän vähän lihottaa T:ta tai ainakin katsoa, ettei se valahda pahasti alipainon puolelle (kuluttaa enemmän kuin ehtii syödä). Tietystin aina tungen jotain öljyä sen ruokaan, kun silmä välttää, mutta pähkinät on mukavampi tapa saada hyviä rasvoja ja proteiineja ja energiaa ja ties mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäys: Musta toi seinä on ihan ookoo. Meillä on varmaan vieläkin joustavampi käsitys keskeneräisestä. ;D

   Poista
  2. Tuo makuuhuoneeni paraatiseinä on hiottu maalausvalmiiksi vuonna 2008 muistaakseni. Se on toistaiseksi kesken. Eikös vaan ole minullakin aika joustava käsitys, onhan?

   Poista
 6. Pähkinät on hyviä, mutta aika kalliita. Ostan niitä siitä huolimatta. Noihin kaakaonibseihin kaverini sekoittaa hunajaa. Sekoittaa ne sitten hyvin tehosekoittimessa. Massasta saa varmaan leviteltyä suklaalevyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan pähkinöissä kova kilohinta, mutta tarkoitus olisi syödä niitä vain pienehkö määrä päivässä. Hunaja tehosekoittimessa kuulostaa tahmaiselta, mutta niitä nibsejä täytyy kai kokeilla.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...