sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Mustis oppi tempun


Meidän mustiksen ei enää tarvitse tyytyä maahan pudonneisiin muruihin. Hän on keksinyt konstin! Liekö ottanut mallia pikkuvarpusilta.
- Joo ehkä neuvottiin kaveria, mut tota selälleenheittäytymistä me ei kyl osata, sen se on keksiny ihan itte!- En ois ikinä uskonu, että tuollanenkin vielä syö lintulaudalta, oisitko sinä?- Minusta on aivan selvää, että mustarastas oppii, mitä haluaa. Kun on näin hyvät lähtökohdat ja paneutuu asiaan kunnolla, uusien taitojen hankkiminen ei tuota vaikeuksia. Hieman harjoitusta vain niin mikä tahansa alkaa sujua. Ja tietysti tärkeää on myös hyvä motivaatio eli sietämätön kateus, kun nuo pikkutirriäiset veivät aina kaikki parhaat palat. Uutteralla työllä saavutin tavoitteeni ja nyt parhaat palat vien MINÄ.- Tietenkin kovan työn voi vallan mainiosti tehdä myös renkini Urmas. Hänellä kun on tuollainen klyyvari, joka sopii hyvin jäätyneiden herkkujen esiinhakkaamiseen. Toki sallin hänen pitää osan löydöksistään; sitä sanotaan motivoinniksi. Minä syön ne, jotka sattuvat sinkoamaan tänne päin. Tuolta Urmaksen kaivannolta lentää siemeniä ainakin puolen metrin päähän. Urmas on vahva mutta tyhmä, hän tarvitsee minun neuvojani, jotta osaa etsiä oikeasta kohdasta. Tämä on nyt sitä symbioosia, josta luit koulussa. Vaikka näköjään olet unohtanut koko jutun, no, unohda.


20 kommenttia:

 1. These are very beautiful photos !!
  Greetings

  VastaaPoista
 2. Beautiful photos!!! I love winter. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Linda! It's really beautiful and at the moment -21°C.

   Poista
 3. Teillähän tuntuu olevan lintulaudalla liikenneruuhka <3

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Thank you, Lukasz! If blackbirds decide not to migrate, they have to learn new skills.

   Poista
 5. Ahaa, eivät siis ole tyhmiä tai oppimattomia. Ehkä vain vanhoihin tapoihinsa juuttuneita. Mitenkähän saisin meidän pihan mustikset tuon taidon oppimaan. Voisitko vähän omillesi vinkata, että samaa taitoa kaivataan muuallakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän mustikset voisivat järjestää opintopäivät ja kutsua täältä vierailevan luennoitsijan. Ehdotan, että harjoittelevat ensin ja yrittävät opettaa täällä tempun keltasirkuille.

   Poista
 6. Minä taas ajattelin, että teidän mustikset voisivat pitää koulutuspäivät. Lähettäisin täältä 8-10 osallistujaa. Meidän poloiset vaan kuusiaidan alla nokkivat. Ja joskus linturavintolassakin alla.
  Koulutuksesta saaduilla tuloilla voisit hankkia - linnunruokaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme neuvotelleet asiasta ja vastaus on myönteinen. Koulutuspäivät järjestetään 30.-31.1. Toivottavasti ajankohta sopii teidän mustiksille. Kouluttajat eivät välitä rahasta vaan toivovat palkkiota siemeninä ja pähkinöinä sekä erittäin mielellään myös omenina ja rusinoina. Sitovat ilmoittautumiset keskener-sähköpostiosoitteeseen.

   Poista
 7. Olen aina pitänyt mustarastaita fiksuina lintuina. Ne seurailevat kovasti ihmisten ja muiden eläinten tekemisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti ne tosiaan oppivat näkemästään. Kun yksi oli ensin hoksannut, että pikkulintuja voi matkia, toiset tekivät perässä.

   Poista
 8. Toi selälleen heittäytyminen kyllä hämmästytti, vaikka monenlaista on nähty! Ja että sait noin hyvän kuvan melko pikaisesta tapahtumasta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, otin sata kuvaa ja yhdessä sattui näkymään tuollainen ilmiö, jota en paljain silmin ollut ehtinyt havaita ollenkaan :)

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...