sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Akka

Meille kun on noita fasaaneja siunaantunut, niin tottapa oli odotettavissa, että Akka asettuu seudulle. Tässä päivänä muutamana kotiin tullessani kuului harakoiden rähinää tontin takaosista. Akkaa kiusasivat, tai yrittivät. Akka heistä piitannut. Harakat lopulta kyllästyivät kamerointiini keittiön ikkunan takana ja häipyivät, mutta Akka jäi niin pitkäksi aikaa kun häntä suvaitsi huvittaa.
On se iso.

Akka saa nyt harventaa fasaanien liikaväestöä. Minulla on tällä hetkellä kukkorekisterissä yhdeksän nimeä, vaikka olen jo poistanut Taavin. Taavista ei ole saatu näköhavaintoa lumentulon jälkeen.

Olikohan tämä Taavi?


Hyvän paistin Akka siitä sai ja söi sitä kaksi päivää, vaikka harakatkin auttoivat. Hän oli huomaavaisesti levitellyt höyhennyksensä aivan tontin alalaitaan trampoliinin taa, missä se ei ainakaan meitä häiritse ollenkaan.

Ja mistä ei saa valokuvaa kuin alakerran isännän makuuhuoneen ikkunasta, pusikon ja trampoliinin rakenteiden väliin jäävistä rakosista.
Kolme kukkoa olisi sellainen sopiva määrä, joten Akka saa minun puolestani pistellä poskeensa vielä puoli tusinaa. Ehkä on jo popsinutkin jonkun, jonka puuttumiseen en ole kerinnyt kiinnittää huomiota, kukot kun tulevat ja menevät ja varsinkin nuo yli yksivuotiaat kulkevat varmaan melko laajalla alueella. Kunnes taas reviirit jaetaan keväällä.

Ehkä saan Akan gourmet-harrastuksesta vielä kunnollisempaakin kuvaa. Ainahan voi toivoa.

-------------

Tervetuloa mukaan, Hanna Helander-Rantala!


24 kommenttia:

 1. Akka taitaa pysyä maisemissa, jos noin hyvät apajat on tarjolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeksi kun meillä oli kanahaukka fasaaneja harventamassa, se pysytteli seudulla kunnes melkein kaikki oli syöty. Sitten menikin muutama vuosi ennen kuin kanta taas kasvoi, nythän se on ihan liian suuri. Vielä hetken.

   Poista
 2. Fasaaneja oli marketin lihatiskillä varmaan kymmenen rivissä, 14.90 €/kg. Maistuvat ne varmasti ihmisille myös. Tosi tummaa lihaa. Onpas nyt petolintuja ollut liikenteessä blogeissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvälle se maistuu. Tuolta fasaanifarmilta saa peratun linnun kympillä.

   Poista
 3. Hyvät apajat Akalla siinä. Ensi syksynä teillä on siellä entistä valikoidumpaa fasaanisakkia, kun luonnonvalinta tekee tehtävänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivomme, että vain parhaat jäävät. Mutta pari kukkoa saisi olla, että on kanoilla jotain valinnanvaraa.

   Poista
 4. Fasaanipaisti maistui varmaan makoisalle. Meillä pöllytti myös tänään, varis kanahaukkaa pihan yläpuolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varis onkin rohkea. Harakat eivät uskaltaneet ihan pöllyttämään asti.

   Poista
 5. On siellä hyvä ruokapaikka Akalle :)

  VastaaPoista
 6. I do not want these predators in my garden !!
  Greetings

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aren't your finches and sparrows predators, too, when they feed their young with insects? Hawks and owls are handsome birds and I find them fascinating.

   Poista
 7. On komea Akka. Tuommoista olisi ihana päästä läheltä seuraamaan.

  VastaaPoista
 8. Välillä kaikki pikkulinnut häviää useaksi päiväksi ja olen ajatellut sen johtuvan haukasta. En ole kyllä sitä koskaan nähnyt saatika kuvannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pikkulinnut eivät jaksa koko päivää olla poissa (varpus)haukan hyökkäyksen jälkeen. Vartin päästä kaikki on normaalia jälleen. Mutta olen huomannut, että parvet kulkevat välillä meillä, välillä naapurissa. Ajoittain on kauhea huiske ja sitten välillä taas ihan hiljaista.

   Poista
 9. Komia Akka! Mietin heti kun näin tuon fasaanin jäänteet että komioita sulkia ja höyheniä sais askarteluihin tuosta 8)

  VastaaPoista
 10. Petolinnut löytävät aina hyvän ruokapaikan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän niillä ole muuta tekemistä kuin lennellä tutkimassa ja etsimässä. Ja aika hyvä näkökin vielä.

   Poista
 11. Heh, näin ensimmäisen kuvan ja ajattelin heti että onpas se iso. Sitten kelasin näyttöä alaspäin: On se iso.
  Meillä täällä uudessa metsä-pelto-pihamaa -paikassa ei jostain syystä juurikaan harakoita näy. Korppeja kyllä, vallankin kesällä erilaisia haukkoja, ja jopa merikotkia on puolessa vuodessa kahdesti nähty, mutta hiukan on ikävä sitä räkätystä ja räminää. Harakka kun on harakka on harakka ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä minä voisin merikotkaakin katsella, ei haittaisi :)

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...