torstai 10. marraskuuta 2016

Täällä taas


- Nonih, täällä sitä ollaan Keskeneräisen talviravintolassa. Onneksi löysimme paikalle ennen kuin ruoka loppuu; täällä näyttää olevan kuokkavieraita aivan mahdottomasti, hmph! Kuulemma on joskus ennenkin ollut tässä blogissa kuvia samasta aiheesta. Syy ei suinkaan ole meidän. Me emme koskaan toista itseämme. Meillä on joka aamu tuore näkökulma!
- Tässä olemme siis Eppu, Heppu ja minä.
- Ja lisää sakkia saapuu paikalle.

Hetkinen vain (huutaa Keskeneräinen)! Keitäs nämä eput ja heput ovat? Minä tein viime talvena aivan valtavan työn kun laadin virallisen kukkorekisterin tarkan dokumentoinnin perusteella! (Katso täältä numeroa napsauttamalla kukkorekisteri, osat 1 ja 2.) Tunnistin Ukon ja Paten ja Eikan ja Urmaksen ja Vekan, muiden muassa. Ei täällä silloin ollut mitään eppuja. Nämä ovat ihan uusia kukkoja. Menikö koko työ aivan haaskuun?! Mistä nämä tänne tulivat?

Tämä arkistoijan painajainen alkoi jo kuukausi sitten:


Lokakuun alussa pihaan pölähti yhtäkkiä tusinan verran täysin tuntemattomia fasaaneja, kukkoja ja kanoja. Kukot olivat kiiltäviä ja komeita mutta vieraita. Vaikka olivatkin kuin kotonaan.
Lähemmin tarkasteltuna osalla oli merkillisiä valkoisia kohtia naamassa. Ihan kuin meidän... pikku... tipuilla!

Komeat kukot olivatkin samaa poikuetta, joka tässä on taaperrellut koko loppukesän. Uusissa vaatteissa vain.
Joillakin oli vielä hieman puutteita asussaan. Esimerkiksi kaikki eivät olleet ehtineet kasvattaa täysimittaista pyrstöä. Kuka minkäkin kohdan oli jättänyt viimeiseksi.
He olivat kyllä selvästi itselleen aivan tutuilla paikoilla. Herrajjestas, onkos siinä meidän Petteri lempioksallaan? Oletpas sinä kasvanut!

Tämä asettaa minut nyt pulmalliseen tilanteeseen: aloitanko arkistointityön alusta, kuvaan ja kuvailen, seuraan ja kirjaan ja ehkä kevääseen mennessä olen saanut luoduksi uuden, ajantasaisen kukkorekisterin...

Tai ehkä minä vain kuvaan.-------------

Marika T! Tervetuloa seuraamaan fasaanien toilailuja ja muuta mielenkiintoista, mitä keskeneräisellä mäellä on kesken!


26 kommenttia:

 1. Kivoja vieraita ovat. Sama kai, minkä nimisiä ja ovatko jo rekisterissä.
  Lintuja käy nyt ruokailemassa montaa sorttia. Välillä murehdin, miten saisin niistä kuvia. En omista sopivan pitkää putkea ja muutenkin lintukuvaus näyttää olevan minun osaamisalueeni ulkopuolella. Sitten totean, että saahan niistä tinteistä iloita ilman, että jokaisen ikuistaa kameralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei ihan joka asiasta tarvitse välttämättä ottaa ressiä :)

   Poista
 2. Teillä on siellä aivan mahtava eläimistö pihapiirissä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan. Kun aloitin talviruokinnan, alkoi senpäiväinen vilske! Ei väki vähentynyt, vaikka ruokinta alkoi vähän myöhään. Ämpäritolkulla saa olla jatkuvasti kantamassa uutta kattausta.

   Poista
 3. Hyvä ravintola kerää väkeä ja puskaradio soi.

  Mielestäni kyllä kukoiksi kasvaneet tiput olisi syytä olla rekisterissä, mutta se on vain minun turhan pedantti mielipiteeni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin tänään kuvia karsiessani väkisinkin alkavani luokitella niitä. Ja ihan kuin olisin tunnistanut jokusen viimevuotisen tuolta joukosta! Voihan se olla, etten malta pidättäytyä. Kukkomuistikirjassa on vielä tyhjiä sivuja. Viime yönä näin unta fasaaneista!

   Poista
 4. serkkupojat vaihtoivat päivällisille sopivat kuteet ylleen:)

  VastaaPoista
 5. Rekisterit ovat ongelmallisia, kun/jos niitä rupeaa päivittämään, siinähän se aika hulahtaa, anna olla! Seurataan vain näitä uusia havaintoja.. Ei meikäläinenkään ole koskaan edes aloittanut cd-levyjen luettelointia vaikka sen luettelon puutteeseen törmään aika usein, esim. silloin kun olen ostanut kahden levy kansion jostakin isosta orkesteriteoksesta ja kotona huomaan, että sellainen ON jo hyllyssä, asiaa ei yhtään tee fiksummaksi, että jälkimmäinen hankittiin nimenomaan kapellimestarin vuoksi..☺ eikä se edes ollut mikään lintu. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä se rekisteri edes tule ikinä valmiiksi, niin kuin ei väestörekisterikään. Toisaalta keskeneräisyys kyllä sopii tänne. Aikaahan siihen rekisterinpitoon kyllä menee, mutta toisaalta minulla nyt on aikaa. Sanotaan, että en päivitä, jos pystyn olemaan päivittämättä...

   Poista
 6. Vaikka joka kuvassa samalla linnulla olis eri nimi niin mua se ei haittais :) lämmöllä kyllä muistelen niitä sun oravien sukupuolimäärityskuvia... meillä on muuten tyhmiä oravia, vain yksi on oppinut käymään luukun alta syömässä niitä oraville laitettuja pähkinöitä. Tai en ole ihan varma onko niitä vain yksi, mutta se tumma yksilö ei ainakaan osaa. Kuusiorava on se, kuulemma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusiorava! Kaikkea sitä oppii. Tästäkin nähdään, kuinka paljon mielenkiintoisemmiksi pihan ilmiöt muuttuvat, kun tietää, kuka kukin on.

   Poista
  2. Punahäntäinen vaaleampi on mäntyorava. Ruskeahäntäinen on sitten kai vaan tavallinen orava.

   Poista
 7. Kuvaa vain, ei me kaikki kuitenkaan pystyttäisi seuraamaan rekisteritietoja. Ja kerro myös, se yhdistelmä on herkullinen! Kiva että jaksoit vielä palata lokakuun vihreitten ruohikoitten aikaan, vaikka talvi yllätti (niinkuin sillä on tapana, tuli se milloin hyvänsä!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sainpas julkaistua edes osan niistä kuvista, joita silloin otin blogia varten. Pakko myöntää, ettei sellainen rekisteri ehkä jaksa kiinnostaa ketään muuta kuin minua, joka seuraan kukkojen piiritanssia ikkunastani. Se auttaa minua ymmärtämään niiden käyttäytymistä ja huomaamaan mahdolliset muutokset parvessa, eihän siitä muuta iloa ole. Tai toisaalta, siinä saa aivovoimistelua. Ehkä on hyvä pitää aivonsa vetreinä keinolla millä hyvänsä.

   Poista
  2. Tuo ei olekaan ihan huono tapa vetreyttää aivoja! Luontoa ja elämää ja tapahtumia...!

   Poista
 8. Tai sitten voit lähettää muutaman fasaanin tänne, niin rekisterinpito on taas helppoa. Ei ole näkynyt fasaaneja meillä useampaan vuoteen, joten muutama mahtuisi paremmin kuin hyvin. Tarjoilukin pelaa. Onhan meillä tietty tuo rva. Varpushaukka (yleensä tammikuun loppupuolelta), mutta on myös hienoja tiheitä pensaikkoja jos ei niin välitä tulla...syöd...siis tuijotetuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minäpä laitan tulemaan vaikka kuusi kukkoa. Ei näille varpushaukka pärjää, ja kanahaukkaa osaavat jo varoa. Silmäilevät ylöspäin niin, että näkee heillä olevan kokemusta ilmavaarasta.

   Poista
 9. Huomenta! Nyt kun olen ehtinyt pitempään katsella ja ihmetellä aikuisiksi kasvaneita kukkopoikianne, ihastunut huomioni kiinnittyy ensimmäisessä kuvassa näkyvään hämmästyneeseen ilmeeseen. Siis mikä tuossa vilahti, ihan nokan edestä? Pikkuvarpunen???!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heppu: - Niin, ne on niitä kuokkavieraita, hmph! Paheksumme! Täällä fasaanien ravintolassa!

   Keskeneräinen: Itse asiassa ne ovat tarjoilijoita, jotka vain syövät kuormasta. Miten muuten saataisiin kaurat fasaanien pöytään, elleivät pikkuvarpuset roiskuttelisi niitä alas ruokintalaitteesta.

   Poista
  2. Tosi hieno järjestely siellä ravintolassanne! Kuvaajalle myös ylistys hienosta tilannekuvasta!

   Poista
 10. Eppu, Heppu, sinä ja joku pikkutirri tuossa yhdessä kuvassa. Jotenkin tuo pikkulintu teki kuvasta tavattoman hellyyttävän kun nuo muut isot köriläät siinä vierellä :D Fasaanit on kivoja. Meillä oli ihme säntäilyä tänään kun yksi kolmesta kukosta veti jotain omaa showtaan pihalla. 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin välillä säntäillään, ks. seuraava päivitys :)

   Poista
 11. On siulla mahdoton kukkola siellä! Mahtaa olla ketutkin mielissään?
  Nää jutut on niin mukavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Stiina! Täällä on kukkola ja kanala! Tuolla jokirannassa asustaa kyllä kettu, ja joskus hän oikaisee pihan poikki. Mutta se joka varsinaisesti näitä fasaaneja tässä pihassa höyhentää on kanahaukka. Tänä syksynä on nähty usein paria piekanaakin vaanimassa, mutta en ole havainnut onnistuneita iskuja ainakaan ihan tässä kohdalla. Toki meidän fasaanit kulkevat laajemmalla alueella, enkä aina ole näkemässä jos joku heitä metsästää. Hyviä paistejahan näistä saa, ja joutaa tällaista parvea vähän harventaakin.

   Poista
 12. It's a very nice colorful birds!
  Great pics!
  Greetings

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...