sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Adventtikampa

Askartelin alakerran isännälle terveellisen ja maukkaan adventtikalenteri-aamukamman. Se alkoi tänään ensimmäisestä adventista ja päättyy siihen kun hänellä, toisin kuin minulla, alkaa joululoma. Nyt ei tarvitse enää kuin pysyä tahdissa ja syödä yksi omenansiipale joka aamu; kyllä se talvipäivänseisaus lopulta koittaa. Tai koittaa koittaa, vaikkei päivä ehkä onnistuisikaan aivan ylettömästi valkenemaan.Adventtikampa roikkuu kätevästi alakerran isännän ruokapöydän päällä, kohdassa johon hän väistämättä lyö aamuisin päänsä. Kalenteri tulee siis havaittua, vaikka kuinka silmät sikkarallaan nousisi päivän töihin.

Erinomaisen hienoa ensimmäistä adventtia sinullekin!17 kommenttia:

 1. Hauska luova idea tuo omenainen kalenteri. Tyttäreni antoi minulle amarylliksen kalenteriksi. Saan siitä seurata joulun lähestymistä tietämättä vielä kukan väriä.

  Kiitos kun liityit blogini lukijaksi! Lämpimästi tervetuloa! Mukavaa sunnuntaipäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pauliina! Olen oikein mielikseni lukenut Inton ja Tarmon menemisistä ja tulemisista.

   Poista
 2. Oi mikä idea! Ensimmäisen kerran näen tuollaisen, hienoa! Rauhallista adventtia sinulle ja alakerran isännälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinne! En minäkään ollut missään nähnyt, tuli vain mieleen kun leikkelin ja kuivattelin omppuja.

   Poista
 3. Varsin terveellinen ja erilainen adventtikalenteri. Aamuomena siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riittääköhän siivu pitämään lääkärin loitolla?

   Poista
 4. Pistit ajattelemaan, että terveellisyys edelläkin voisi tehdä kalenterin!
  Ihana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tämä lähti kuitenkin siitä kun oli niitä omppuja ja kesken siivutuksen tajusin että puolikkaita olisi paljon helpompi leikata kuin kokonaisia. Sitten mietin, mitä etua kokonaisista omenarenkaista voisi olla puolikkaisiin verrattuna. Enkä keksinyt muuta kuin että niitä voisi pujottaa johonkin. Kaikkea sitä miettii, kun käsillä on hommaa. Loput omput siivutin sitten puolikkaina.

   Poista
 5. Erinomainen idea. Paljon parempi, kuin surkealla suklaalla täytetty joulukalenteri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin! Viime vuonna minulla oli HYVÄLLÄ suklaalla täytetty omatekoinen joulukalenteri. Tänä vuonna ei ole kalenteria ensinkään, kun aikakin on sellaista purukumia. Voin seurata alakerran isännän kalenterista, kuinka hänellä aika etenee.

   Poista
 6. Malttaakohan olla syömättä koko kalenteria kerralla :) ainakin anopin kuivaamat (meidän puiden) omenat oli ihan hävyttömän herkullisia...

  Huonosta muistista on se ilo, että voi käyttää joka vuosi samaa joulukalenteria, ja aina yllättyy kun luukun avaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huono muisti on myös verraton apu dekkareiden lukemisessa.

   On minulla enemmänkin kuivattua omenaa kuin mitä adventtikampaan meni, mutta en ole toistaiseksi jaellut niitä. Jaan sitten, jos rupeaa kuulumaan sensuuntaista vinkunaa. Ettei tarvitse kalenteria tärvellä.

   Poista
  2. Mulle tarjottaiin tämä aamukampa sillä puheella että loma alkaa, kun olet sen syönyt. Meinasin ihan heti haukkaista pari karhumaista haukkua ja syödä sen makeisiin suihin. Ja sitten ajattelin soittaa pomolle, että aamukampa loppui eli nyt siis alkaa joululoma...

   Olin kuulemma ymmärtänyt ihan vähän väärin.

   t. Alakerran isäntä

   Poista
 7. Ai, minkäsorttista vinkunaa ja mistä?? Vesi kielelä muistelen, miltä maisuu nami-omppurenkaat.. varmaan sopisivat hyvin pöhkinäsekoitusten kanssa? ☺ ☺ ☺ Aurinkoa täältä Suomen lounaisesta nurkasta sinulle♥ ja Alakerran Isännälle♥!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Zirpukka! Valitettavasti tänä vuonna meillä ei ole niin suuria määriä kuivattua omenaa, että täällä otettaisiin vastaan tilauksia. Joskus kuivatutin niitä tuolla yhdellä luomutarhalla isomman määrän, mutta nämä ovat ihan omin käsin näperrettyjä, eikä sillä tavalla päästä samaan volyymiin.

   Poista
 8. Jaha, edellisestä huomaan, että on mentävä leikkaamaan kynnet, näyttävät haittaavan näpyttelyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kielelä lienee sikäläistä murretta ja pöhkinä on myös tosi hyvä sana, kunhan vain ensin keksii mitä se tarkoittaa. Sopii niihin pöyheniin, joista täällä on aikaisemmin ollut puhetta.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...