maanantai 30. marraskuuta 2015

Pupu ja kaali

Ennen vanhaan, kun oli vielä olemassa puput.net, sieltä saattoi löytää paljon hyödyllistä tietoa. Paljon oli myös 12-vuotiaiden kansanperinnettä: "Eli siis mun isosiskon kaverin kanille annettiin ruohoa niin se kuoli!!!! Ruoho on kaneille myrkyllistä!"

Puput.netissä mainittujen kanille myrkyllisten asioiden joukossa esiintyivät usein erilaiset kaalit. "Kerta kani ei osaa pierrä niin kun kaali aiheuttaa ilma vaivoja niin se turpoaa ja kuolee siihen!!!!"

Tutkimme asiaa.

Arvovaltainen raati kokoontui maistelemaan kotona kasvatettua suippokaalia ja lehtikaalia.


- Kyllä tää lehtikaali on ihan selkeesti parempaa. Tästä alotetaan!- Mut jos lehtikaalilla on ruuhkaa, ovela voi sillaikaa rauhassa pistää poskeensa suippokaalista parhaat palat. Ei huonoa tämäkään. Mums!


Herrojen herkuttelukerho antoi lehtikaalille 5 ja suippokaalille 4,5 tähteä. Herrat osasivat aterioida sovussa, kun taas heidän pienin sisarensa oli varsinainen bitch ja hätyytti isosiskoaan jatkuvasti.


- Siks mulle tarjoillaan omat kaalit eri paikkaan, ettei kukaan yritä purra mua pyllystä eikä aja takaa ympäri kartanoa. Nyt kun ehdin rauhassa paneutua maistelemaan, niin kyllä tämä lehtikaali on ihan parasta. Parempaa kuin voikukanlehti!- No kyllä, toinen vanhemmista oli tosiaan luppakorva, miten saatoit arvata? Ootko spyykkinen!


Keskeneräiseltä blogilta on toivottu piirroskuvitusta, ja täältähän saa mitä tilaa. Nuorempana saatoin mahdollisesti harrastaa kuvataiteita. Ihan nyt viime aikoina en ole piirustellut mitään, mutta koska arkistoni ovat järjestyksessä, ei tuottanut mitään vaivaa hakea esiin aiheeseen sopiva kuva hieman vanhempaa tuotantoa. Ole hyvä!

16 kommenttia:

 1. Upea piirros!
  Kaaliraati on on vastustamattoman suloinen ja taatusti pätevä. Missä tutkimustulokset julkaistaan? Ai mutta nehän julkaistiin jo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun katson tarkemmin, niin onkin hieno taideluoma. Mitään muistikuvaa ei ole pupun näkemisestä saati koskemisesta, mutta taiteilija on selvästi pyrkinyt välittämään pörröisyyden vaikutelmaa katsojalle ja onnistunutkin siinä.

   Poista
 2. Minä olen "tietämättömyyttäni" syöttänyt aina marsuilleni ja kaneilleni kaaleja. Ehkä minun jyrsijäni osaavat piereskellä, kun eivät ole kuolleet. Toki kohtuudella olen kaaleja antanut, jotkut saattavat mennä hieman ripulille niistä.
  Kävin just viikonloppuna Kiasmassa. Voit aivan hyvin tarjota työtäsi sinne! =D Ei vaan, taitaa olla liian esittävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on varmaan sivistyneempi yleisö kuin Kiasmassa, joten rajaan taiteeni esittelyn tänne.

   Poista
 3. Ovatkos puput vielä elossa? ;-)
  Tätä tarinaa ei nyt kerrottu ihan loppuun asti. Hyvää saattoi olla, vaan onko terveellistä?

  Ihana kuva!
  Kiitos siitä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kanit asuvat nykyään pakastimessa, mutta voin vakuuttaa etteivät he kuolleet tuskallisesti kaalinsyöntiin, vaan loppu tuli nopeasti ja ystävällisesti. Aion itse syödä samaista suippokaalia tässä lähipäivinä, katsotaan kuinka käy.

   Poista
 4. Puput.netistä on paljon ammennettu kanitietoa. Onko palsta kuollut, harmi. Tosin mun kanit on myös kuolleet, saikohan ne myrkyllistä kaalia?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni myös apila oli myrkyllistä, samoin kaikki muukin mikä on kasvanut maassa, pensaassa tai puussa, ainakin ellei sitä ole huolellisesti pesty.

   Voi ei, nytkin on kanilassa rouskutettavana vaahterakerppuja, ihan pesemättömiä. Kuolema!

   Poista
 5. Toi piirustus on niin liikuttava että tuli tippa linssiin, taidan olla aika herkkä :) Lisää näitä!! Ja joku kotimuotipostaus olis kans kiva kun kotoilet kerta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla toden tottakin on tämän kauden taideteoksia vielä lisää! Ihan sarjaksi asti, jos niikseen tulee. Muotipostausta ei ole vähään aikaan ollutkaan, nyt on jo korkea aika. Kiitos vinkeistä!

   Poista
 6. Päivän piristys! Jään odottamaan lisää taidetta ja muotia kans:)

  VastaaPoista
 7. Oi mikä piirrustus!
  Ja komeita jälkeläisiä Luppakorvalla muuten ;)!

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...