sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Päivän trumppaus

Yhdysvaltain tämänhetkinen presidentti kielsi maahantulon eräiden muslimienemmistöisten maiden kansalaisilta (kuvassa punaisella). Maiden valintaan eivät vaikuttaneet presidentin tornitalot, golfkentät tai muut investoinnit tai liikesuhteet (kuvassa keltaisella). Presidentin liiketoimet nimittäin eivät saa vaikuttaa hänen politiikkaansa.

Kuva: https://www.bloomberg.com/graphics/2017-trump-immigration-ban-conflict-of-interest/

Maahantulokieltoa perusteltiin 11.9.2001 tehdyllä terrorihyökkäyksellä, josta otti vastuun Al-Qaida. Hyökkäykseen liittyneet maat eivät kuitenkaan ole kieltolistalla.

Lähde: https://twitter.com/roguepotusstaff

Samana päivänä, jolloin presidentti allekirjoitti maahantulokiellon ja pysäytti Yhdysvaltojen pakolaisohjelmat, häneltä pääsi tällainenkin julistus (korostus minun):
The White House
Office of the Press Secretary
For Immediate Release

Statement by the President on International Holocaust Remembrance Day

“It is with a heavy heart and somber mind that we remember and honor the victims, survivors, heroes of the Holocaust. It is impossible to fully fathom the depravity and horror inflicted on innocent people by Nazi terror.
“Yet, we know that in the darkest hours of humanity, light shines the brightest.‎ As we remember those who died, we are deeply grateful to those who risked their lives to save the innocent.
“In the name of the perished, I pledge to do everything in my power throughout my Presidency, and my life, to ensure that the forces of evil never again defeat the powers of good. Together, we will make love and tolerance prevalent throughout the world.”
Lähde: https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2017/01/27/statement-president-international-holocaust-remembrance-day


Notta rakkautta ja suvaitsevaisuutta vaan koko maailmalle, ja ihan pokerinaamalla.

Saatan julkaista trumppauksia toistekin, taikka sitten ei. Se tekee sen itse.


12 kommenttia:

 1. Kun Wikileaksin Julian Assangelta kysyttiin yhdessä haastattelussa viime syksynä, että miksi he eivät julkaise paljastuksia myös Donald Trumpista, niin Assange vastasi, että ei heidän tarvitse - Trump hoitaa sen ihan itse :).

  Jäin itsekin miettimään noita Trumpin maarajauksia, kun vaikkapa 9/11 terroristit taisi olla suurimmalta osaltaan Saudi-Arabiasta... mielenkiintoinen näkökulma tuo karttasi :). Itkettäis jos ei naurattais. Ja välillä toisin päin.

  Jos yritän olla optimisti, niin uskon muutoksen lähtevän aina ruohonjuuritasolta, ja jos nämä Trumpin toimet ei saa kansaa liikkeelle, niin mikä sitten? Eli ehkä Trumpin merkitys ei ole niinkään siinä, mitä hän tekee, vaan siinä, mitä hän käynnistää tavallisen kansan keskuudessa. Mutta jää nähtäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin Fox Newsin uutiskommentaattoreita (olen ottanut sen seurantaan rinnakkain The New York Timesin kanssa, mielenkiintoista) kun Meksikon presidenttivierailu oli peruuntunut, ja he tykkäsivät että JESS! Siitäs sai, ja näin ne asiat hoituu! Osa kansasta ilmeisesti vielä ihan tykkää tyylistä. Niin kauan, kunnes osuu omaan nilkkaan. Olen kovasti yrittänyt ymmärtää, ja kyllä minä jo vähitellen alankin, tavallaan.

   Poista
  2. Vai kansastako lähti koko tämä (minun mielestäni) uskomaton pullistelu? Siis ei vain puolesta Amerikan kansaa, vaan nykyisestä ihmiskunnasta. Tähän on tultu, entäs nyt?

   Keskeneräinen, tuo "trumppaus" on hyvä ilmaisu!

   Poista
  3. Kiitos, Mäntynen! Nuorena en voinut ymmärtää, miksi Hitler äänestettiin valtaan ihan demokraattisesti. Vanhemmiten olen alkanut ymmärtää. Demokratiaan kuuluu oikeus äänestää väärin; kansa saa sitten mitä tilaa.

   Lohduksi: Väärinäänestäneitä ei kuitenkaan ollut puolet Yhdysvaltain kansasta. Kaikilla ei ole äänioikeutta. Kaikki, joilla on äänioikeus, eivät käyttäneet sitä. Ja äänestäneistäkin selkeästi alle puolet äänesti Trumpia.

   Poista
 2. Eiköhän tuo trumppauksensa hoida. Ja vaihtoehtoiset totuutensa. Mutta hyvä kun silti kirjoitatkin niistä. On se uskomaton tyyppi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen voi vielä ainakin toistaiseksi ottaa huumorishowna, kun ollaan näinkin kaukana.

   Poista
 3. Elämme mielenkiintoisia aikoja, totisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se tehdään. Mielenkiinto pysyy yllä. Tulee klikkauksia.

   Malttaneeko luopua vallasta neljän vuoden päästä?

   Poista
 4. Joo, ei tätä järjellä voi ymmärtää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kuitenkin yrittää. Emmehän voi lähteä siitä, että yhdysvaltalaisista noinkin suuri osa olisi hulluja tai pahoja. Ei ole. Jokainen pyrkii johonkin hyvään teoillaan. On kiintoisa peli koittaa aina keksiä, mikä se hyvä kulloinkin on.

   Poista
 5. ja todennäköisesti menee päivä päivältä vain hullummaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi on onnistunut menemään. Oikein mielenkiintoista! Heti aamulla ekaksi tekee mieli katsoa uutisvirrasta että mitä älytöntä se NYT on keksinyt. Hyvä show.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...