perjantai 2. joulukuuta 2016

Ruokavieraita

Johtuisiko talipalloista, että pihassa on nyt tavattoman vilkasta.Tämä närhi tosin tykkää tepastella maassa ja napostella kauranjyviä. Meillähän on piha kuorrutettu kauralla. Itse en joudu tätä päällystystyötä tekemään, vaan pikkuvarpuset hoitavat sen puolestani. Kas näin:Talipalloissa on myös roikkunut enimmäkseen pikkuvarpusia, vaikka mahtuuhan joukkoon aina jokunen tintti ja isompikin otus.
Enimmäkseen siis kuitenkin pikkuvarpusia. Kymmenittäin.
Ja missä on paljon herkullisia lintuja koolla, sinne kannattaa tietysti tulla niitä harventamaan.


23 kommenttia:

 1. On noi pikkuvarpuset mielenkiintoisia! Tavallaan ne huolehtii toisten(kin) hyvinvoinnista, lähes kokopäiväisesti. Mutta ei ne tee siitä numeroa. Jos joku kehuis, ne varmaan hämmästyis. Tai naurais.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne nauraakin, tai tirskuvat ainakin koko ajan.

   Poista
 2. Aikamoista vipinää. Meillä on lähinnä tinttejä, harvemmin varpusia. Tulipallot näyttävät nyt olevan kova sana. Niitä saa yhtenään olla lisäämässä.

  VastaaPoista
 3. Vilkas lintutalvi alkaa! Kiitos näistä erinomaisista otoksista (myös ikkunoiden kuvioimista); suljen nyt koneen ja toivon, että saan sen taas auki huomenna.. huoh☺. Voisin viikonloppuna tutkia, lentääkö lintuja tässäkin Suomen nurkassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ikkunasta näkee ulos, siitä on hyvä alkaa. Jos ei, sitten täytyykin mennä ulkoilmaan ihan itse!

   Poista
 4. Hauska siementenlevitys, tehokasta.
  Vilkasta on meilläkin. Noita pikkuvarpusia on tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan hävettää tuo kaurakerros maassa, ihan kuin olisin itse heittänyt menemään hyvää ruokaa. Ja voihan lintujen ruokkimista yleensä niinkin ajatella. Onneksi on sentään syöjiä tuolla maassakin, jopa enemmän kuin ruokintalaitteella.

   Poista
 5. Tänään myös täällä närhi ja haukka bongattu - jälkimmäistä en ehtinyt itse nähdä, kun kuopus sanoi ikkunan äärestä "Haukka" ja siihen koirat vastas "HAU! HAU!" ja HAUkka säikähti tiehensä.

  Pikkuvarpunen näyttää ripistelevän kuoret ruuan päälle, ihmekö se sitten, jos pitää vähän kaivella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, onhan akanat raivattava pois. Tintit hakevat maapähkinän ja menevät puuhun sitä nakuttelemaan, mutta viherpeippo ja pikkuvarpunen jämähtävät tuohon lintulaudalle oleilemaan.

   Poista
 6. Hieno närhi! Ai että nauroin tuota huiskijaa videolla! :D
  Ja tuo harventaja... kerran jouduin maalla oikein vahtimaan edesmennyttä valkoista Parson Jackrusseliani sen ollessa pentu, kun vähän isompi harventaja lekotteli yläpuolella hiukan liian pitkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatella, että minä olen katsellut noita huiskijoita kaikki nämä vuodet, ja vasta nyt tuli mieleen että onhan elävä kuvakin keksitty.

   Poista
 7. Nyt minulta kyllä menee viimeinenkin luulo, että tunnistaisin lintuja! Kun tuo puussa odotteleva kana(?)haukkanne on niin piekanan näköinen. Voisinko saada asiantuntevaa opastusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piekanaksi mekin sitä arvellaan. Kesemmällä niitä oli parikin, ja luultiin ensin kalasääksiksi.

   Poista
  2. Sääksi kävi minullakin mielessä, piekana on mulle aina ollut vähän sellainen "outo lintu". Vaan jos kuitenkin...!

   Poista
 8. kavereille kans, tuumi varpunen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ihan oikein; esim. fasaanit ja keltasirkut eivät osaa syödä lintulaudalta. Vaikka harakat ovat jo oppineet.

   Poista
 9. Meillä on noita pikkuvarpusia kans ihan tuhottomasti. Marjapensaan oksat notkuvat niistä, kun ne aamulla kerääntyvät odottamaan aamun valkenemista lintulaudan läheisyyteen. Ja tiedän niistä, kun lauta on uhkaamassa tyhjentyä siemenistä. Varpuset pitävät aamulla semmoisen kiroilun, että ruokaa prkl! Tsirp, tsirp! ='D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääntä niistä kyllä lähtee! Välillä on kiusaus jättää lintulauta tyhjilleen hetkeksi, jospa söisivät maasta sen aikaa.

   Poista
 10. Precioso reportaje, me han gustado mucho las fotos y el vídeo. Saludos desde España.

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...