maanantai 16. toukokuuta 2016

Missä pölyttäjät?

Täällä olisi nyt töitä tarjolla reippaille pölyttäjille. Voisi aloittaa ihan vaikka heti, mielellään.

Tällaisia työntekijöitä kaivataan.

Scillojen kukinnan aikaan oli vielä mehiläisiä.
Vaahteran kukinnan aikaan oli vielä kimalaisia.

Mutta nyt olisi kirsikkaa pölytettävänä! Missä pölyttäjät? Ei näy juuri ketään.Taitaa tulla kirsikaton kesä. Olkoon menneeksi. Mutta entäs luumut?


Täällä kukitaan jo täyttä häkää ja ihan turhaan! Kukaan ei tule, vaikka kuinka ihanasti tuoksutaan. Missä kaikki ovat?Juuri kun minä pääsin kehumasta niitä kimalaisia, että lentävät huonollakin ilmalla. Toki nyt on ollut tuulista, mutta edes illalla, kun tyyntyy, ei kuulu pörinää. Vastahan niitä oli vaikka kuinka paljon! Mihin ne ovat voineet hävitä, ei kai kukaan vielä ole myrkyttänyt?

Nyt rupeaisi olemaan kiirus saada pölyttäjät takaisin töihin, katso omenapuuta!Nämä kukat aukeavat ihan justiinsa, ja kukas ne sitten pölyttää, jos ei mehiläisiä ja kimalaisia ole? Minä vai?


P.S. Rakkaat kimalaiset. Jos ette ehdi ihan joka paikkaan, niin hoitakaa kuitenkin mustikat.11 kommenttia:

 1. No jopas on hiljaista, eihän voikukka satu lähistöllä kukkimaan? Se on kyllä houkutteleva satokasvi ja mehiläiset tykkää kerätä samasta kasvista koko päivän mettä. Viime keväänä se vei meiltä herukoiden pölyttäjät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sattuu ja on sattunut joka vuosi tähänkin asti. Silti on riittänyt pölyttäjiä. Nyt niitä ei ole enää voikukassakaan, tuo kuva missä niitä näkyy on viikon vanha.

   Sen olen kyllä pannut merkille, kun meillä kasvaa kukat sikin sokin, että mehiläinen pysyttelee samassa tai ainakin samanvärisessä lajissa ja ohittaa muut.

   Poista
 2. Pölyttäjien puute vaivaa ilmeisesti aika laajaltikin, sillä muutamia päiviä sitten luin , kuinka joudutaan lainaamaan mehiläiskasvattajilta pesiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi hiivatti! Kirvoja sen sijaan olisi, tarvitseeko joku, saa tulla hakemaan.

   Poista
 3. Meillä noista vasta kirsikka availee nuppujaan. Luumut ja omput vasta ihan pienillä nupuilla. Mutta lienee jo syytä varata pullasuti tai sivellin ja varautua sen kanssa kiertelemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on sitten aikaa haalia sudit ja tikkaat esille. Minulle tulee jo kiire. Niin mielelläni olisin ulkoistanut tämänkin homman!

   Poista
 4. Luulin mieki viime keväänä, että ei tuu mustikoita, kun ei ole pörriäisiä metsässä. Kuitenkin ne salaa kävi pölyttelemässä ja tulikin!

  Mutta tosiaan kirvoja riittää, olihan uutisissa että ne näkyy satelliittikuvassakin kun tulevat. Nypin vaahteran juurelta pieniä vaahteran alkuja, ja ne oli aivan kirvoissa. Suomenojalla nojasin koivun runkoon, ja vasta sitten tajusin, että sen runkokin kihisee kirvoja. Otin pari tuomenoksaa portaille maljakkoon, ja niidenkin vuosikasvaimet oli kirvojen peitossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on iso koivu keskellä kesäkeittiötä, ja arvaa miltä näyttää pöytä sen alla!

   Jospa ne salapölyttäjät kävisivät tänäkin vuonna. Toivotaan!

   Poista
 5. Onko ne jossain lentolakossa? Ehkä niille pitäisi laittaa kaikille villapaita päälle jos niiden on liian kylmä lentää.

  "Kulta, mitä sä kudot?"
  "Teen mehiläisille villapaitoja"
  ...ja taas valkotakkiset tulee paikalle...

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...