maanantai 18. helmikuuta 2013

Uutinen: remontti on vielä kesken!

Monta vuotta taloja katseltuamme ostimme kaverin kanssa kimppaan rintamamiestalon, johon saisi isomman asunnon alakertaan ja pienemmän (minulle)yläkertaan. Yhteisiä tiloja on kellarissa ja piharakennuksissa. Kaverini sai kellarin autotallin verstaakseen. Panimme paperille taloyhtiön periaatteet: Kiinteistöön jäävät hankinnat kuten yhteiset remonttikulut maksetaan osuuksiemme mukaan 40-60, juoksevat menot kuten vesi, sähkö ja jätemaksut 50-50. Minä vastaan puutarhasta, alakerran isäntä remontista. Isot päätökset on tehtävä yksimielisesti.

Aloitimme täydellisellä putkiremontilla ja 20 vuotta vanhan öljykattilan vaihdolla maalämpöpumppuun. Sitten huoneiden kimppuun! Olimme lukeneet hyviä neuvoja: asu talossa ensin vuosi, remontoi yksi huone kerrallaan... mutta työnjohtaja ei keksinyt remonttihuumaiselle joskin ammattitaidottomalle talkooporukalle muuta hommaa kuin repimisen. Ja kyllä me revimmekin! Revimme kaiken! Sitten loppui kesäloma, loppui talkoointo, loppuivat rahat - ja nyt asumme seitsemättä vuotta aukirevityssä talossa, suuri osa tavaroista edelleen pahvilaatikoissa.


Tähän tulee vessa!
Maalämpökaivo 2006

Salaojat 2009Viemäriin liittyminen 2010Kattoremontti 2011

On tämä remontti hiljalleen edennyt. Ei mennyt kuin puolitoista vuotta, kun sain jo vesivessan yläkerran asuntoon. Alakerran isäntä käyttää edelleen ulkohuussia, ja minäkin ajoittain. On se niin mukava! Kattoremontti on tehty sekä taloon että puuliiteriin. On kaivettu salaojia ja pengerryksiä. Reilut kuusi vuotta tässä majailtuamme valmistui HUOM! VÄLIAIKAINEN suihkuhuone kellariin. Melko varmasti yläkerran keittiökin tulee käyttökuntoon jo tämän vuoden aikana.

Kun talo(i)sta haaveillessa mietimme, mitä tiloja voisimme säästösyistä jakaa, ulkosauna ja kodinhoitohuone olivat ykkösinä. Keittiö oli viimeisenä: emme missään olosuhteissa halua yhteistä keittiötä! Olemme molemmat asuneet yksin ennen tätä projektia, ja meillä on keittiön olemuksesta jonkin verran erilaiset näkemykset. Ihmeen kaupalla olemme sietäneet toisiamme yhteisessä työmaakeittiössä nämä kuusi ja puoli vuotta, mutta HUOM! VAIN VÄLIAIKAISESTI!

Työmaakeittiö sijaitsee alakerrassa. Siellä on järkyttävä muovimatto, seinässä reikä, jonka peitoksi on jeesusteipillä kiinnitetty ilmansulkupaperin pala, kaksi jääkaappia mutta ei lainkaan sähkö- tai kaasuhellaa. Puuhella on hyvä, ja näköjään sillä pärjää. Kesällä ruoka valmistetaan yleensä ulkona grillipaikalla, joten keittiön lämpeneminen ei ole ongelma. Työmaakeittiön pöydällä on aina vähintään yhdet suojalasit, porakoneita, ruuvikärkiä, meisseleitä ja tunnistamattomia puun, metallin, paperin ja muovin paloja. Mutta se ei ole minun keittiönpöytäni, joten ei ongelmaa...

6 kommenttia:

 1. Tiiätkö, jostain syystä mä en oo koskaan aiemmin lukenut tätä ihan ekaa kirjoitusta. Nyt mä luulen ymmärtäväni monta asiaa, joita olen ihmetellyt :) Kannattais vissiin joskus keskittyä johonkin ajan kanssa. Mä vaan aina huiskin menemään vähän sieltä täältä, olipa asia mikä tahansa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään ole varmaan lukenut kokonaan yhtään niistä blogeista, joita seuraan. Eihän sitä ehtisi tehdä mitään muuta! Mutta tosiaan, tarkemmin ajatellen jotkut mun sananvalinnat voivat taustoja tuntemattomasta vaikuttaa hiukkasen mystisiltä, kun tämä ei kuitenkaan ole se kaikkein tavallisin asumisjärjestely. Pitäisiköhän laittaa joku tällainen selitys vaikka profiiliin... No, pannaan harkintaan. Täähän on vielä kesken :D

   Poista
 2. No tämä tekstihän valaisi minullekin asioita :D Ja ihan himppasen kauhulla katselin noita viemäriinliittymiskuvia. Samperi se on täälläkin edessä. Ja kattoremppa. Tai onhan tuo aina jännittävää seurata myrskyn aikaan, että saadaanko kenties kattoikkuna. Ei ole meinaan kuin pelti tuossa ullakonkin päällä. Siinä mitään alustoja tarvi olla... Huussista vaan haaveilen. Kaksi peukalo keskellä kämmentä rakentajaa kun ei ole nopeimpia askartelijoita. Sain mä kuitenkin lavoista "grillikeskiön", joka on... no kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi täällä oli huussi valmiina. Ja paljon muutakin. Toinen meistä on käsistään taitava perfektionisti, jolla on sata rautaa tulessa ja joka siinä sivussa odottaa inspiraatiota ruveta remontoimaan; toinen laiska ja toistaitoinen luottaa, että kaveri remontoi, kun kerran osaa paremmin. Kyllä se joskus vielä rupeaa. Ja onhan tässä paljon tehtykin, sitä ei aina vaan muista.

   Poista
 3. Ehkä tätä kannattais välillä päivittää, vaikka ei oiskaan tapahtunnu edistymistä remonttihommissa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä on edelleen ihan ajantasainen. Raportoin sitten, jos jotain merkittävämpää tapahtuu.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...