Valmisruuista on löytynyt hevosenlihaa, vaikka tuoteselosteessa lukee nautaa. Eurooppa on järkytyksen tilassa; briteistä kolmasosa on lakannut syömästä valmisruokia ja 7% luopunut kokonaan lihansyönnistä. (Lähde: eilinen Hesari) Suomessakin etsitään tuotteista hevosenlihaa dna-testien avulla. Uutisia päivitetään sitä mukaa, kun hevosta löytyy sieltä ja täältä.
Minulla on hevosenlihaa sekä jääkaapissa että pakastimessa. Se on herkkua. Ei sitä ole varaa koko ajan syödä, ja hyvä niin. Lihan ei pidäkään olla halpaa.
Ongelma on ymmärtääkseni siinä, että jos ruuan myyjä ei tiedä edes, minkä eläinlajin lihaa hän myy, hänellä tuskin on käsitystä siitä, oliko eläin kuollessaan terve vai sairas, lääkitty vai puhdas. Saati miten se oli kuollut ja miten elänyt. Välikädet vetävät välistä, niitä ei voisi vähempää kiinnostaa. Taas yksi syy syödä lähellä tuotettua ruokaa, kasvattaa itse tai ostaa kasvattajalta. Tai tarkistaa edes kaupassa, että lihapaketin kyljessä lukee luomu.
Tunnisteet
ALOITA TÄSTÄ
bloggaus
elukat
eläintarha
energia
ennustus
fasaani
gm
henkilö
hevosenliha
hiilijalanjälki
hortoilu
hunaja
huussi
ikkunat
ilmastonmuutos
juomat
kana
kani
kasvatus
kasvissyönti
kasvit
keittiö
keli
kierrätys
kirja
kuisti
kuluttaminen
käsityö
lainsäädäntö
lammas
lehti
lihan tuotanto
linnut
luomu
maalaus
maalämpö
maatiaiset
matka
meditaatio
metsä
Monsanto
NASS
nauta
oikeinkirjoitus
omavaraisuus
putkiremontti
puutarha
ravintola
remontti
rintamamiestalo
ruoka
sairaus
sato
siivous
sika
sisustus
talous
talvivarastot
tuulivoima
tuumailu
vaalit
vaatteet
valitus
valokuvaus
vuodenajat
yhteisöasuminen
ylellisyys
tiistai 19. helmikuuta 2013
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Jokainen näistä lihaskandaaleista tekee onnelliseksi siitä, että olen kasvissyöjä. Toki vege-einekssissäkin on potentiaalia sisältää vaikka mitä yllätyksiä, ja se tekee onnelliseksi siitä, että niitä syö kohtuullisen vähän. Eli kuten sanoit, taas yksi syy syödä lähellä tuotettua ruokaa, kasvattaa itse tai ostaa tuottajalta. Tai tarkistaa edes kaupassa, että paketin kyljessä lukee luomu.
VastaaPoistaMutta on tässä varmasti sekin hyvä puoli, että suuri yleisö alkaa heräämään siihen, että eineksissä ja puolivalmisteissakin tosiaan voi olla mitä vaan. Sen perusteella mitä vaikkapa Jamie Oliverin ruokaohjelmista voi päätellä, olisi aikakin. Ja kaikista "hauskintahan" tässä on nyt se, että tehtävät DNA-testit osoittavat ainoastaan onko tuotteessa testattavaa DNA:ta vai ei, eli jos naudanlihalasagnessa olisi mausteena myös vaikka koiraa, ei siitä edelleenkään kukaan tiedä mitään.
En usko että panikoivat ihmiset oikeasti luopuvat lihan syömisestä, mutta jokainen ostamatta jäänyt tehotuotettu sisäfilee ja paisti on kuitenkin minusta askel parempaan suuntaan.
Kiitos kommentista!
PoistaYksi "hauska" kuvitelma minusta on tämäkin: Seinen ranta kylmänä pakkasaamuna, teurastamon keräilyauto ajelee hiljalleen eteenpäin ja pari teurastamotyöläistä juoksee tsekkaamassa sillanaluset, onko tullut paljonkin uutta raaka-ainetta viime yönä. Käyhän sinne ravioliin yhtä lailla pultsarit ja narkkarit ja diktatuurien "kadonneet" toisinajattelijat.
Tämä mielikuva voi estää jonkun einesostoksen, mutta monelle kyllä riittäisi ihan se, että eläytyisi sian elämään tavallisessa, kunnollisessa suomalaisessa sikalassa. Yleensä ihminen pystyy syömään tehotuotettua lihaa ja munia vain, jos osaa olla ajattelematta asiaa. Harva haluaa puhua lihantuotannosta ruokapöydässä. Koko teollinen ruokakulttuuri perustuu itsepetokselle, mutta siinähän ihmiset ovat hyviä.