keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Rakennamme pesää


- Heihei! Tervetuloa seuraamaan meidän pesänrakennusta! Väitetään, että me sepelkyyhkyt olisimme arkoja metsälintuja, mutta sehän on ihan vanhentunutta tietoa. Vai onko se nyt joku vaihtoehtoinen totuus, kai sitten niin. Meidän pesä tulee kuitenkin ihan tähän kulkuväylälle ja sen rakentamista voi seurata tällä kanavalla. Ensiksi tarvitaan tietysti risuja. Äh, onpas tiukassa!
- No, koitan katkaista vähän ohuemman.
- Vai olisko tämä sittenkin parempi. Nämä oksathan ovat jo ihan kuivia, joten *RÄKS* hui, tuo ei nyt ihan ollut tarkoitus, mutta tokihan näitä välillä katkeilee altakin kun tällainen puolikiloinen kiipeilee henkensä uhalla. Mitäpä sitä ei oman pesän eteen tekisi.
- Tästä saa tukevamman otteen. No niin, VÄÄNTÖ, änkh, kuinkas tämä nyt ei oikeen...
- Ehkä tämä haara olisi kuitenkin parempi meidän pesän feng shuin kannalta...
- Jaa miten niin ei ole suotuisa kuvakulma? Perheohjelma? Mitähäh? Esittelisin parhaita puoliani? Eihän minulla muita puolia olekaan!
- No jos minä nyt sitten hetkeksi asetun poseeraamaan, kun tämä kerran menee ihan internjettiin asti. Onko näin hyvä?
- Se varsinainen pesätyömaa on täällä naapurissa. Rakenteilla oleva kotimme sulautuu luontoon. Aivan esillä, mutta kuitenkin huomaamaton, arkkitehdin näkemyksen mukaan. Saanko esitellä puolisoni Sepen. Hän on koti-isänä eli hänellä on nyt hautomisvuoro, mutta kyllähän pesää voi silti viimeistellä siinä samalla, kunhan minä vain tuon näitä rakennustarpeita hollille.
- Mihinkäs sinä Sepe ajattelit sen risun? Käviskö tämä tänne? Vähän enemmän vasemmalle? joo, tässä on hyvä.

- Pitäiskö sinusta tuota pohjaa vielä vahvistaa vai laitetaanko kaikki reunoille vaan? Kyllä toi vasen laita minusta ainakin kaipaa kohennusta. Ja eikös meillä muuten olis jo vuoron vaihto?
- Kohta muuten olisi syytä lopettaa se kuvaaminen, tästähän piti tulla perheohjelma. Eikös se ensimmäinen jakso ala olla purkissa jo. Nyt kaipaamme yksityisyyttä, kiitos näkemiin ja tervetuloa taas toisella kertaa.20 kommenttia:

 1. Seurasin juuri itsekin tuollaista toimintaa, mutta en ihan tuollaisia kuvakulmia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tässähän ei ollut varsinaisesti lintuperspektiiviä. Lintujako sinäkin seurasit vai otitko vallan selfieitä?

   Poista
 2. Olettepas mukava pariskunta. Sukulaisia on täällä, terveisiä vaan. Valitsimme tuuhean kuusen kodiksemme, sen saman mikä on ollut joka vuosi. Siinä kompostin takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Kuusessahan meikäläisillä perinteisesti on pesä, tai täällä Keskeneräisellä mäellä mahdollisesti tuijassa, mutta me olemmekin citysepelpuluja.

   Poista
 3. Hienosti pääsit pesänrakennusta kuvamaan. Meillä asui joskus pihakoivussa sepelkyyhky, mutta pesää emme nähneet lehtien seasta..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tuotakaan melkein näe. Jollei olisi ollut niin kova trafiikki ja risusavotta, olisi jäänyt huomaamatta.

   Poista
 4. Kylläpä on kuvaaja ollut aitiopaikalla! Mutta ihmeen läheltä olen tänä keväänä sepelkyyhkyjä nähnyt. Ehkä niillä on uudet säännöt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kerran kaupunkipulut kesyyntyvät, miksei sitten sepelkyyhkytkin. Ei kai siinä kerkiä ihmisiä väistelemään, jos meinaa pesiä pihassa tahi puistossa. Metsässä pesiminen on niin eilistä päivää.

   Poista
 5. Hieno kuvasarja! Mukavaa, että kyyhkyille kelpaa muutkin, kuin havupuut. Viereisen metsikön kaatumisen jälkeen kyyhkyt olivat ihan paniikissa, kun niiden pesäpuut lähti. Äänistä päätellen ovat kuitenkin löytäneet lähistöltä uuden paikan, jossa asua ja pesiä. Minusta on kiva katsella, kun kyyhkyspariskunta tepastelee usein iltaisin meidän alapihalla. Taitavat olla iltakävelyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva, että nämä metsälinnut ovat päättäneet muuttaa ihmisten ilmoille!

   Poista
 6. Precioso reportaje de la paloma torcaz, muy completo. Saludos desde España.

  VastaaPoista
 7. Ihana dokumentti!!!
  Päivän ilon aihe :-)

  VastaaPoista
 8. On todella mielenkiintoinen tämä korvessa asuvan sepelkyyhkyn oppimispolku täällä pohjoisessakin keskieurooppalaiseksi puisto- ja piha-asujaksi! Tänään katselin kaupungin keskustassa bussipysäkin lähellä käyskentelevää pulua ja tajusin, että sehän on sepelkyyhky!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kaupunkipulu on tietysti käynyt läpi saman prosessin aikanaan, mutta jotenkin vaan tuntuu sympaattisemmalta nähdä urbanisoitunut sepelkyyhky.

   Poista
 9. Kiva kuvasarja asuntorakentamisesta!

  VastaaPoista
 10. Tulee tässä ajatelleeksi ihmissuvunkin kehitystä (jossa "kehitys" ei tarkoita aina muutosta parempaan).

  Ja vielä: nämä sepelkyyhkytkin on maahanmuuttaneiden esi- tai isovanhempiensa jälkeläisiä. Niinkuin me itsekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan kaikki afrikkalaisia, ja joka muuta väittää, on neandertalilainen.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...