keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Syntinen joulukalenteri

Sain taannoin syntymäpäivälahjaksi PetriS Chocolate Roomin praliinilajitelman. Tällaisen:Praliineja oli 24 kappaletta, ja tästähän syntyi oiva tuuma. Tuollaisen haluan joulukalenteriksi!

Onneksi satuin myöhemmin saamaan lahjakortin kyseiseen yritykseen. Marraskuun loppumetreillä kävin valikoimassa tiskistä 24 lempimakuani. Rouva Petri oli tyytyväinen, kun sanoin askartelevani ne itse laatikkoon. Hän on hauska ihminen. Sain pinon noita paperikupposia, asettelin kotona praliinit niihin ja pyysin alakerran isäntää sijoittamaan ne laatikkoon satunnaisjärjestyksessä sekä peittämään ne kannella, jonka olin nyhertänyt kultapahvista (muinaisaikainen cd-levyn lahjapakkaus - ei koskaan kannata heittää mitään menemään...).

Tässä tulos:


Arvaapas huviksesi, mitä minä nyt teen joka päivä!


Viime vuonna minulla oli pakanallinen joulukalenteri, mikä sopi hyvin, koska vietin pakanallista jul/yule/joulu -juhlaa enkä mitään christmäsiä. Xmäxen viettäjille tämänkäänvuotinen kalenterini ei sopisi, kristityillähän on nyt meneillään adventtipaasto. Suklaan syöminen tänä aikana olisi heille syntiä. Vaan minullepa ei!

Rouva Petri muuten kertoi, että heidän praliininsa eivät lihota. Niitä ei pysty syömään niin paljon. Sitten hän kumartui lähemmäs ja paljasti kuiskaten: "Ne on noi kakut kun lihottaa!"

Tämä kuva on varastettu PetriS:ltä.


28 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin minustakin. Ja huom! Korkealuokkaista käsityötä!

   Poista
 2. Tuollaisen kalenterin hommaan ensi jouluksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vilpittömästi suositella. Joka päivä on jännää: millaisen praliinin mahdan tänään saadakaan!

   Poista
  2. Eikä ole myöhäistä hankkia tällaista täksikään vuodeksi. Tosin alkupäivinä joutuu ahmimaan hieman, kun ottaa kalenteria kiinni. Kyllä näitä pystyy kolme kerrallaan syömään, vaikka tuhteja ovatkin.

   Poista
 3. Kun itse ostaa täytteet kalenteriin, tietää ettei pety! Missään ei oo sitä hapanta kirsikkaa tai mautonta kuplamömmöä, vaan täyttä tavaraa kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Kirsikka on yäk! Nämä ovat kaikki toinen toistaan ihanampia.

   Poista
 4. Ihanan syntinen!
  Arvaa vaan mitä täällä tapahtui sylkirauhasparoilleni:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se lienee rangaistus monista blogissasi julkaistuista ruokapornokuvista.

   Poista
 5. Oi, hieno! Mulla on kuitenkin sellainen viimevuotinen pakanakalenteri (Nuuttipukki). Kyllä se muutaman talvipäivänseisauksen kestää! Praliinien puutteessa, mutta niistä idean saaneena, nautiskelen tummaa (70%) reilua suklaata, jonka kyllä olin ostanut yhdelle lähi-tutulleni joululahjaksi. Mutta vielä ehtii ostaa uuden!

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Nämä ovat oikeasti NIIIIN paljon maukkaampia kuin kaupan suklaat.

   Poista
 7. Vau! Sä olet edennyt jo hyasinttiajatuksesta joulukalenteriin! Mulla meni jälkimmäinen nyt kyllä tänä vuonna kokonaan ohi. Ehkä mulla on perinteinen punkkukalenteri? Lasi kaamokseen joka ilta? Paitsi yövuoroissa, ja aamuvuoroviikollakin (Just jouluviikko!!!) jää ehkä "luukut" aukaisematta. Mutta onpa kauniit konvehdit sulla, ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mulla on hyasinttejakin!

   Punkkukalenteri ei ole ollenkaan kätevä, jos pitää käydä töissä. Ja muutenkin, siitä puuttuu yllätysmomentti. Mutta jos olisi sellaisia minipulloja, joka päivälle erilainen...

   Poista
 8. Oih, miten ihana kalenteri! Miten noita malttaa syödä vain yhden päivässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnollisesti pitää olla varalla muuta suklaata, jos himo yllättää. Mutta nämä ovat kyllä ihmeen riittoisia.

   Poista
 9. Oih! Tota kalenteria ei unohda availla!

  VastaaPoista
 10. Tämän postauksen luettua piti nieleskellä todella monta kertaa. Ei palaa kurkussa vaan ihan puhtaasta suklaan himosta. Nam. Olen kade! Ihana hellittely idea itselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen matkimista, se on kivempaa kuin kateus :)

   Poista
 11. Suklaata ja vaivihkaa virikkeitä elämän ilmiöihin, kiitoksia!
  Rakastin suklaata ikävuoteen 35-40 asti. Sen jälkeen on öklöttänyt, ja syytä en tiedä. En tunne kohtalotovereitakaan. Mutta vanhasta muistista osaan eläytyä;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuulostaa vakavalta, oletko puhunut asiasta lääkärille?

   Paasto on sinänsä hyvä idea, osaa arvostaa joulu- tai pääsiäisruokia paremmin (ja saa sadon riittämään...). Mutta eihän sitä ole pakanoiltakaan kielletty.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...