torstai 20. huhtikuuta 2017

Suojaväri


- Heipä hei, sinä siellä näytön toisella puolella! Juu, kyllä minä näen sinut! Nyt olisi tosi hyvä, jos katselisit tämän jutun mahdollisimman isolta näytöltä, sillä luvassa on piilokuvia. Minä tiedän, että sinä tykkäät niistä tosi paljon. Kännykän näytöllä vaan ei onnistu, ja haluathan saada onnistumisen elämyksiä, mitä, etkös vaan haluakin. Noniin, iso näyttö kehiin ja sitten eteenpäin!
- Tässä olisi piilokuva, ole hyvä! Kuvassa olen tietysti minä ja sitten vielä kaksi rouvistani. Napsauta kuvaa, jotta saat sen niin isoksi kuin mahdollista. Löysitkö meidät kaikki?
- Jos minä vähän nostan päätäni, ettei mene liian vaikeaksi. Meillä fasaaneilla kun on vaan kerta kaikkiaan niin hyvä suojaväritys. Ja rouvathan ovat molemmin puolin, aivan näkösällä. Minä ainakin olen erittäin hyvin perillä siitä, missä he sijaitsevat.
- Jospa ensin keskittyisimme tuohon alarinteessä tonkivaan rouvaan. Joko näkyy?
- Tässä!
- No, minä voin tulla itse näyttämään sinulle tämän ylemmän rouvan. Tuossa noin, heinikossa. Eikö hän olekin hurmaava!

- Tähän väliin voitaisiin laittaa meistä yhteispotretti. Valokuvaaja on yrittänyt tehdä meistä näkyviä, mutta olisihan sen muutenkin huomannut, että minä olen ihan onnesta soikeana. Eikö?
- Minulla on tapana seistä vartiossa, kun rouvat ovat syömässä. Tällä lailla, tumput suorana ja silmät apposen auki vaarojen varalta. Se luo rauhallisen ruokailutunnelman.
- MInun itseni ei tietenkään tule kovin paljon ruokailtua näin keväisin.
- Maltan seistä asennossa niin kauan, että tilanne vaikuttaa varmasti täysin turvalliselta. Esimerkiksi nyt rouvat vetäytyvät pöheikön suojiin tuon kiekumakasan taakse. Kiekumakasa oli jo menossa kokkoon, mutta jäi kuitenkin odottamaan seuraavaa, koska minä vielä välttämättä tarvitsen sitä. Sen päällä voi kiekua, sen taakse voi suojautua. Saa olla melkonen haukka, joka heidät tuolta nappaa!
- Tämä tarkoittaa, että ehdin itsekin hieman einehtiä.
- Avoimessa maastossa tietenkin vartioin valppauteni herpaantumatta hetkeksikään, tai ainakin melkein. Ihanat emäntäni ovat tässä aivan suojattomina ja kaikkien näkyvissä. Mutta enköhän minä kuitenkin onnistu kiinnittämään mahdollisten saalistajien huomion ensisijaisesti itseeni. Se on kukon tehtävä. Muitakin töitä minulla toki on, mutta kaikki ei mahdu mukaan. Ehkä kerron niistä lisää toisella kertaa. Nähdään. Jos muistat pitää silmät auki.


-------------------

Hei Mats! Tervetuloa mukaan Keskeneräisen blogin lukijaksi!


22 kommenttia:

 1. Meillä kukot eivät tänä keväänä tappele näemmä tytöistä! Jos niitä nyt riittää kaikille yllin kyllin! :) Kyllä niitä tyttöjä kannattaa kuitenkin aina vartioita ja pitää silmällä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei ole ollut kovia tappeluita, koska Paksu-Ukko on niin ylivoimainen. Nuoremmat kukot kulkevat poikapareina ja liehittelevät toisiaan. Joskus niitä joutuu ajamaan tästä pihasta pois, jos osuvat liian lähelle kanoja. Vähän on tungosta. Kanat kyllä välillä tappelevat, mutta luulen että pikemminkin pesäpaikoista kuin kukosta.

   Poista
 2. Jo vain välittyy ruokailuhetkien rauhaisa tunnelma ihan tännekin asti! Eihän noin valppaan katseen alla voi muuta kuin tuntea olevansa turvassa. Ei kyllä kävisi mielessäkään haikailla välipalaa noista rouvista, jos olisin haukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kun vielä pullistelee itseään niin johan siinä haukkakin säikähtää.

   Poista
 3. Mahtava suojaväri ja vieläkin mahtavampi asenne :-)

  VastaaPoista
 4. Oi voi, jos minä olisin haukka saisin kyllä kuolla nälkään! Vaikka loppua kohti kuvat alkoi olla ruokaisemman näköisiä. Tyylikkäitä ovat nuo rouvat kylläkin, verrattuna (pahoitteleva yskähdys) riemunkirjavaan puolisoonsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Täällä kyllä sattui joku ikävä insidentti jonkun aikaa sitten. Vaikka en enää oikeastaan muistakaan, mitä tapahtui, minua huolestutravat nykyään ylhäällä vaanivat vaarat ja tarkkailen usein taivasta. Mutta rouvien naamioväriin olen aika tyytyväinen.

   Poista
 5. Kyllä oli vaikea kuva-arvoitus, vaikka vihjeet olivat niin hyviä!

  VastaaPoista
 6. Ihana postaus, tästä tuli niin hyvälle tuulelle. Hienot kuvat.

  VastaaPoista
 7. Rouvilla on erinomainen suojaväri. Tuo yhteiskuva on niin herttainen :)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin monesti huomaan vain kukon asennosta tai kävelytyylistä, onko läsnä kana ja jos on, missä se luuraa. He ovat vallan näkymättömiä!

   Poista
 8. Onneksi on kätevä ja monikäyttöinen kiekumakasa!

  VastaaPoista
 9. Preciosos estos faisanes, me ha gustado mucho el reportaje. Saludos desde España.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. !Gracias, Germán! Google Translator comenzó a usar IA, y es cierto que las traducciones, aunque todavía incomprensibles, ya no son TAN cómicos como antes. Es una pena :)

   Poista
 10. Jospa se onkin tarkoitus, että haukka huomaa koiraan ja jättää kanat rauhaan? Näyttävät kanasesi olevan molemmat tuollaista vaaleaa, kulottuneeseen heinikkoon mainiosti sulautuvaa sorttia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmaankin juuri kukon tarkoitus, niitähän on muutenkin liikaa. Lisäksi kukko haukan havaitessaan lähtee porhaltamaan aukealle, kun kanat painautuvat hiljaa pensaaseen.

   Tässä on kyllä ollut aavistuksen toisistaan poikkeavan värisiä kanoja, mutta kovin poikkeavat on tietysti syöty pois.

   Poista
 11. No ekasta kuvasta en löytänyt sinuakaan, saati rouviasi.Hyvä, että hiukan nostit päätäsi.
  Hienosti teillä näyttää perheasiat sujuvan noin tomeran isännän silmien alla.

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...