keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Tästä linnusta me ei tykätä yhtään- Hei taas, Petteri tässä. Minä en siis ole se lintu, josta ei tykätä. Näytän sen sinulle kohta. Mutta katsopas ensin tätä mestaa!
- Se keskeneräinen tyyppi luulee, että sillä on tässä joku klapijuttu kesken, ja joku risunhaketusjuttu tuolla takana. Oikeasti tämä on fasaanien auringonottopaikka. Näetkö neljä fasaaninsilmää? (Tämä on siis piilokuva, sinä kuulemma tykkäät niistä.)
- Täällä on hyviä orsia, joilla voi sukia itseään, ja tuolla risukasassakin on kiva oleskella.
- Tietysti me otamme aurinkoa muuallakin. Tässä on minun kylpypaikkani. Keskeneräinen on jostain käsittämättömästä syystä laittanut kasvimaalle fasaaniesteitä, vaikka se olisi just hyvä multakylpyihin. Onneksi on muitakin puutarhan kolkkia mulloksella.
- Tämän pihan perinteikkäin levähdyspaikka on kiviaidan päällä. Siitä on hyvä näkyvyys, mutta kun meillä on tämä suojaväri, meitä ei välttämättä huomaa ollenkaan edes näin keskeiseltä paikalta.

Suojaväristä puheenollen: Keskeneräinen väittää, että meillä tänä vuonna syntyneillä kukoilla olisi jotenkin epätavallisen paljon valkoista päässä. Eihän sinun mielestä ole?
- Nimittäin Veka Valkonaama EI ole meidän iskä! Iskähän on meidän iskä, vai eikö? Mutta palataanpas asiaan: niitä lintuja, joista me ei tykätä, kävi täällä eilen kaksi.
- Kaksi tuollaista ikävää pistettä taivaalla! Miten niin ei näy, onko pakko katsoa kännykällä näitä kuvia! Katso kunnon isolta näytöltä niin näet minutkin paremmin. Ja voi näitä napsauttaa isommaksi jos tarvitsee.
- Me ei yhtään ollenkaan tykätä tuommoisista linnuista, joilla on sormet! Hyi!
- Mentiin varmuuden vuoksi vähän pensaaseen, kun ne näyttivät tiirailevan alaspäin. Minäkin, vaikka olen rohkea. En kumminkaan halua, että tuollainen ruma lintu katselee minua!
- Niillä oli rumat jalatkin! Tarvitseeko niitä jalkoja tuolla lailla roikottaa! Iskä on kotoisin joen alavirran suunnalta, ja se sanoo että noita kahta näkee siellä usein. Niiden nimi on Sääksi. Onneksi me ei asuta alavirralla, sanonpa vaan! Aivan puistattaa tuollainen kuvatus!

MUOKS: Petterin iskä oli väärässä ja valistuneet lukijat oikeassa: Pahojen lintujen nimi ei ole Sääksi vaan Piekana. Sääkset tosiaankin kyttäävät vain kaloja. Toim. huom.

No nyt täytyy laittaa tähän loppuun joku kivempi kuva, ettet vain näe painajaisia. Laitankin piilokuvan! Siitä tulee taas hyvä mieli.
- Löydä lintu.


-----------------

Petteri sisaruksineen, Keskeneräinen ja kaikki tämän blogin lukijat toivottavat tervetulleiksi Hannele Koiviston ja Jaakko Valtteri Salon!


17 kommenttia:

 1. Onneksi on sääksillä ees housut jalassa, ettei ihan kokonaan näy rumat jalat!

  Tuijotin tuota omenapiilokuvaa ja vaikka kuinka näin naaman, en meinannu löytää loppulintua :) Ihanaa ku sulla on niitä fasaaneja siellä...

  VastaaPoista
 2. Ymärrän hyvin, ettei sääksiä tai muita petolintuja siellä kaivata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Niin, siskoja ne ihan pelottaa (ei minua tietenkään).

   Poista
 3. Tiedän lintuja joilla EI ole omenavartaloa - tiedän myös muutamia ei-lintuja joilla on.. ☺ Ihana super onnistunut otos!!! Taas kerran. ☺♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Ai se tintti? Entäs Minun muotokuvani, vaikka se ensimmäinen! Vaikkei olisi niin onnistunut otoskaan, niin kohde on kuitenkin oikein komea. En nyt halua teeskennellä vaatimattomuutta, kun ei sellaiseen ole aihetta.

   Poista
 4. Hei, onks se toi keltainen omena, jolla on ihan kuin sinitiaisen pää?!!!

  Kaikissa muissa yhteyksissä olen pitänyt sääksiä hienoina lintuina. Helppoahan minun on ollut ihailla, kun en ole niiden ruokalistalla. En tiennytkään, että ne syö muutakin kuin kalaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Ei mekään tiedetä! Koskaan ei voi tietää! Viisainta mennä vaan pensaaseen varmuuden vuoksi. Keskeneräinen ja alakerran isäntä kyllä juoksentelivat uhkarohkeasti tuolla aukealla, ja sillä isännällä oli sellanen pitkä putki jossa oli jalat. Se otti sillä tuon jalanroikotuskuvan. Niiden mielestä oli hienoa, mutta meistä ei!

   Poista
 5. Hei Petteri, en mäkään tykkäisi tuommoisesta linnusta! Kaamean pelottava otus. Jos se vielä tulee sinne, niin menkää joukolla sitä pihalle vastaan, niin eiköhän pelästy. Tai muuten mä tulen ja näytän sille, mistä sääski pesee!

  Hieno piilokuva. Valkeakuulas with a head.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Jos se vielä tulee, me kutsutaan sinut tänne, niin saat näyttää sille. Eikä mekään tiedetä, mistä sääski pesee; vois olla mielenkiintoista.

   Poista
 6. Hieno piilokuva! :) Ja tietysti sinusta, Petteri, on oikein mallikas kuva. :)

  VastaaPoista
 7. Sormilintu on huolestuttava, joskin aika harvinainen, luulisin. Ja siellä niitä ihan tuplana. Hyvä että olet tarkkana, Petteri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Kyllä me kaikki muistetaan nyt katsella ylöspäin, kun tässä on käynyt pari muutakin sormilintua: korppi ja kanahaukka! Hyi!

   Poista
 8. Se piilokuva fasaanin silmistä: minusta muut kolme oli ihan selviä, vaan olisko siellä hakkuupölkyn takana oikealla pilkottanut vielä yksi kurkisteleva silmä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun se on alhaalla, hakkuupölkyn edessä. Pää vain näkyy ruohikosta.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...