tiistai 23. elokuuta 2016

Poimimaan!


Linnut kertoivat minulle, että tyrnit ovat nyt poimintakypsiä.
Omenaakin olisi. Kuvassa näkyy keittiönikkunani; vastahan se peittyi valkeaan kukkamereen. Hyvä maisema tämäkin.

Poimimme 100 kg ja veimme mehustamoon. Ei näy missään. Lisää poimijoita odotetaan.
Ja olisihan sitä kaikkea muutakin.15 kommenttia:

 1. Komeita nuo tyrnit.

  Marjapensaissa ollaan ihmetelty, että missä räksät ovat. Ennen ne söi kaikki punaherukat, niin, että ei tarvinnut paljon poimia. Mutta ei tänä kesänä. Nyt on tehtävä jotain itse, kai... ja omppuja tulee. Vadelmat sain poimittua vähitellen niiden kypsymistahdissa, noin 12 litraa on pakkasessa.

  Luonto on nyt antelias.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös huomannut, että räksät eivät aina hoida hommiaan! Niin kuin viime vuonna, kun poistuivat paikalta juuri saskatooninsyöntiaikaan. Onneksi ei ole poimimisvelvollisuutta; jos en jaksa poimia eivätkä linnut suostu syömään, kuivukoot marjat pensaisiin. Omenista vaan tulee sellaista ikävää sosetta nilkkoihin asti, siksi koitan haalia kaikki kynnellekykenevät hakemaan täästä omansa pois.

   Poista
 2. Hei Rantakasvi! Kävin Terveyskaupassa (se on yksi tärkeistä elintarvikekaupoistani). Omegaöljyjä tutkaillessani asiantuntija suositteli tyrniä, koska se on hyvää limakalvoille, kuten silmien kuivumisen ehkäisyyn. En (tällä kertaa) ostanut, mutta kuka tietää...

  Keskeneräinen, hyviä noi linnut teillä! Ja hyvä että ymmärrät niitten viestintää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos harkitset tyrnin käyttöä, niin täältä sitä saa. Linnuilla menee tuossa toinenkin tovi, ennen kuin puskat on putsattu.

   Poista
  2. Meillä ei ole tyrniä kasvamassa, käytän tyrnijauhetta maustamattomaan jugurttiin sekoitettuna. Täältä ainakin saa:
   http://kauppa.ruohonjuuri.fi/spelt-kuitulisa-tyrni-/SUNSPE-6430011740420/dp

   Poista
 3. Ihanat kuvat. Niin herkulliset värit. Löysin blogisi Kivimäen emännän blogin kautta, kiva blogi sinulla. Blogissani on puutarhakirjojen arvonta, käyhän kurkkaamassa. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Omenaa tulee tänä vuonna runsaasti, mutta hyvä niin. Saapa kerrankin rouskutella niitä huolettomasti ja vielä riittää säilöttäväksikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä vaan eivät pihlajanmarjakoit olleet ajan tasalla vaan vikuuttivat omenat, vaikka tänä vuonna olisi ollut pihlajanmarjojakin. Kelpaavat ne omput silti mehuksi, ja löytyy sieltä syötäviäkin joukosta. Paljon niitä tosiaan on! Onneksi tänään lähti taas 100 kg parin poimijan matkaan.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Onneksi en elä IHAN täysin omavaraistaloudessa... :)

   Poista
 6. Kyllä lintu/linnut tietävät - voiko niitä tyrnejä poimia niin ettei käsien iho repeile? ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tietysti, jos ei töki käsiään piikkeihin! Meidän tyrnit ovat vähäpiikkistä lajiketta, vain hivenen piikkisempiä kuin paikalliset luumupuut. Ja tyrnimehuhan tekee tunnetusti hyvää hipiälle.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...