torstai 11. helmikuuta 2016

Valoa elinkelpoisella planeetalla

Kaikki näyttää hienolta, kunhan valaistus on kohdallaan.Eikä sen tarvitse edes olla auringonvaloa.Vaikka tietysti aurinko on paras.


Stephen Hawking voi haaveilla elinkelpoisten planeettojen löytämisestä ja asuttamisesta, mutta kyllä tulee depressiivinen kolonia, jos ei planeetalla satu olemaan oikeanlaista aurinkoa oikealla etäisyydellä. Ja jotain vihreää siellä saisi kasvaa myös, edes levää, jota se aurinko voisi sitten kauniisti valaista.

Elinkelpoiseksi sanotaan mitä tahansa planeettaa, jolla voisi olla nestemäistä vettä. Siitä sitten lähdetään parantelemaan sitä enemmän Maan kaltaiseksi, ihmisen elettäväksi. Ilmakehänkin voi hyvissä oloissa rakentaa, kun tarmokkaasti yrittää, ettei tarvitse kuplassa asua sukupolvesta toiseen.

Kysynpä vaan, että eikö kannattaisi ennemmin parantaa tätä elettävämpään kuntoon. Kun tämä on jo melko tavalla Maan kaltainen. Täällä olisi valmiiksi viherpeippojakin! Tylsää olisi ilman.


---------------

Tervetuloa mukaan seuraamaan keskeneräistä blogia, Juha Murto!


13 kommenttia:

 1. No siinähän lähetään siitä, että "elinkelpoisuus" mahdollistaa juuri tämänsorttisen elämän, mitä täällä on, vaikka "elämiä" voi olla erilaisiakin. Toki meilläkin on elämänmuotoja, jotka ei tarvi happea, mutta ihminen ajattelee silleen rajoitetusti, että "elämä" ei ole mahdollista ilman sitä, ja hapen sekä vedyn juuri tietynlaista seosta ja sopivaa lämpötilaa. Mutta entäs jos onkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai sieltä etsitään planeettaa, johon ihmiset voisivat asettua; kukapa arkeoneista välittäisi.

   Poista
 2. Minulle(kin) tuli mieleen sellainen planeetta kuin Maa oli ihan omassa alussaan. Kestäisi aika kauan - vaikka ei ehkä niin kauan kuin Maan tapauksessa - ennenkuin se olisi elinkelpoinen ihmiselle. Vaikka muuten täyttäisikin elinkelpoisuuden kriteerit ja vaikka autettaisiin ja kehitettäisiin.

  VastaaPoista
 3. Ehdottomasti samaa mieltä kanssasi tuosta tämän planeetan hoivaamisesta... :-)

  VastaaPoista
 4. Huhheijaa, kaikkea pitää yrittää. Kyllä minunkin mielestä tässä omassakin planeetassa olisi tekemistä ja paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta huom! ei niin paljon kuin missä tahansa eksoplaneetassa! Tässä olisi niihin verrattuna ihan helppo työmaa.

   Poista
 5. Jatkan tuota alkuperäistä valaistus-teemaa. Yöllä, katulamppujen valaistessa kodikkaasti (?) asunnon sisätiloja, tuli mieleen, että sillä uudella kotiplaneetalla saattaisi olla vaikka kolme kuuta. Eri kokoisia. Tai seitsemän. Olisi siinäkin totuttelemista.

  Yllättäviä ongelmia saattaa ilmaantua, kun säästetään luonnonvaroja, ja siitä johtuen vaikkapa sähköä. Tiaisilla on ollut tapana mennä kylminä öinä katulyhtyjen kuvun alle lämmittelemään. Mutta nämä uudet led-valot eivät juuri lämmitä.

  No, kun istuu tiukasti lähekkäin, on kuitenkin siedettävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pikkuvarpuset menevät ikkunan ylälaudan ja seinän välissä olevaan tunneliin yöksi. Mutta entäs passiivitalot! Yhtään lämpöä ei pääse harakoille, voi voi.

   Poista
 6. Niinpä. Ensin sotketaan olosuhteet yhdellä pallolla ja sitten lähdetään tekemään sama jonnekin muualle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri näin. Onneksi emme vielä pysty siihen. Ehditäänköhän viisastua ennen kuin se aika koittaa?

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...