maanantai 8. helmikuuta 2016

Rouva ja ruuan alkuperä


- Minäkin olen ruvennut miettimään ruuan alkuperää. Sehän on nyt niin populääriä. En kuulu kirkkoon, mutta kyllä minä ajattelen, että ruoka annetaan meille ylhäältä. Ainakin nämä kauranjyvät. Eihän ne nyt maassakaan kasva.


- Kuvittelen, että tuolla ylhäällä on ihana loppumaton siemenvarasto, josta taivaan pikku lintuset jakelevat meille kaikkea hyvää.- Oi jospa kerran sinne päästä voisin...- Kuules, Ukko, minä luulen tietäväni, mistä ruoka tulee. Katsopas tuonne ylös. Eiköhän se vain tulekin tuolta!- Jaa tuolta vai? No siinä nyt taas nähdään, että naiset eivät osaa ajatella loogisesti. Miten noilla pikku räpistelijöillä voisi olla jotain, mitä meillä ei ole? Mehän olemme fasaaneja, luomakunan herroja!- Mustis, sinähän olet nähnyt laajalti maailmaa: onko totta, että ruoka on peräisin tuolta tolpan nenästä?- Kyllä, Ukko-herra on päätellyt aivan oikein. Veljeni Emund demonstroi. Kas näin jokainen voi itsekin hakea ruokaa sen alkulähteeltä, niin sanoakseni. Me mustarastaat olemme omavaraisia.
- Jaa tuollainen temppu, no kyllähän kuka tahansa voi noin tehdä, jos viitsii alentua moiseen.- Ehkäpä nokimme nyt hetken, jotta Emundin näytekappaleet eivät joudu vääriin suihin. Ruokaa ei sovi haaskata.
- No nokkikaapa. Anna tulla lisää vaan, Emund! Näiden mahaan mahtuu!(Myöhemmin) - Miten hiivatissa se sen teki? Jos tästä lähtisi lentoon, okei, mutta miten tuolla voi pysyä paikallaan ilmassa? Ihan mahdotonta! Entä jos hyppäisi? Ei sentään. Mutta jos, äh, mitenkähän...


-----------

Tervetuloa iloiseen joukkoomme, kaunis Ulla!

13 kommenttia:

 1. Kyllä hyvin olet päässyt sisään heidän ajatusmaailmaansa =D edes jotain piristystä tähän tautikierteeseen ja yleiseen vit.. eh.. ketutukseen..

  VastaaPoista
 2. Tämä oli onnistunut :) vielä kun olisit saanut otoksen, missä fasaaniherra yrittää itsekin, kun luulee ettei kukaan katso...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nähnyt, kuinka hän syö tyrnejä hyppimällä, sekin on aika hassun näköistä. Mutta nämä lintulautayritykset hän on tainnut säästää siihen asti kun TIETÄÄ ettei kukaan katso.

   Poista
 3. Beautiful birds and pictures !!
  Greetings

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Ela. They are starting to figure out where the seeds are coming from.

   Poista
 4. Ja naisen logiikka päti taas!

  RH:n kommenttiin tuli mieleen, että kyllä se fasaaniherra varmaan koittikin salaa pimeässä päästä sinne ylös :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai odotti, kunnes edes valokuvaaja poistui paikalta.

   Koiraatkin voivat viisastua iän myötä. Yksikään meidän nuoremmista kukoista ei kurkistele jyväsäiliötä, Ukko on heistä ainoa joka on ruvennut ajattelemaan asiaa.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...