perjantai 30. lokakuuta 2015

Tänään jaksoin kävellä postilaatikolle


Keittiöni ikkunasta aukeaa näkymä omenapuuhun. Joskus se on tuoksuva ja pörisevä kukkameri. Aina se on kaunis.


Näky voi vaikuttaa jostakusta lohduttomalta, harvenneet lehdet värittömiltä ja omenakin kitistyneeltä ja ryttyiseltä. Tarkemmin katsoen puu on viisaasti kerännyt viherhiukkasistaan typen talteen seuraavaa kevättä varten. Valmistelutyöt on kaikki tehty ja kevät nukkuu jo oksankärkien tiukoissa silmuissa.Ruusuja sinulle, joka jaksat käydä täällä, vaikka päivitysväli on hieman päässyt venähtämään. Ruusut ovat samassa kunnossa kuin kirjoittaja ja jututkin, mutta sitä annetaan, mitä on, eikös.


Kanikuulumisia: muutamana yönä on ollut raikasta ja juomavesi on hileytynyt, mutta puput lämmittävät toisiaan ja viihtyvät hyvin. Kanihäkki kiinnostaa jostain syystä kovasti pieniä ja isompiakin lintuja.Kuvassa aamupäivänokoset. Kun nokoset on otettu ja aurinko lämmittää kunnolla, on rymistelytuokion vuoro. Silloin juostaan ja hypellään sellaisella mäiskeellä, että fasaaniparvi ei uskalla pysähtyä tervehtimään vaan ohittaa häkin kiitolaukkaa.Pihan äänimaisemaa täydentää nykyään viluinen läkkipillin viheltely. Talvilinnut ovat nyt kaikki täällä. Talvi saa tulla.


39 kommenttia:

 1. Kyllä ei blogin seuraaminen ole päivitystiheydestä kiinni! Melkeinpä päinvastoin. Ihana tunnelma, lohdullinen. Kiitos. Minun täytyy nyt jo sulle tunnustaa, että aloitin hellämielisyyttäni toissapäivänä talviruokinnan. Siis lintujen. Mieletön vilske! Kissoillakin ihan uusi elämä, kun seuraavat ikkunasta. Lepoa sinne, jos väsyttää! Toivottavasti tulee pirteitäkin hetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä on muutenkin mieletön vilske, kun on vielä muutama omppukin puussa ja orapihlajanmarjoja ja tuijan ja kaikkien rikkaruohojen siemeniä sekä nami kaninpapanoita piha täynnä. Aloitan lisäruokinnan vasta sitten, kun nämä peittyvät lumen alle, muuten hukumme lintuihin.

   Poista
 2. Toivottavasti noin kauniista ikkuna- ja pihanäkymistä edes on sinulle iloa ja virtaa tuohon väsymykseesi. Mukavaa, että jaoit ne tänne blogistaniaan, sillä kaikessa ruttuisuudessaan luonto on huurteisena todella kaunis.
  Lehdestä luin, että mm. mustarastaan ilmestyminen pihapiiriin merkitsee sitä, että luonnosssa on ruoka vähissä. Vielä en ole kuitenkaan aloittanut ruokintaa, koska luvassa on lämpimiä päiviä ja maa on sulana. Ruokintavalmisteluja on toki jo tehty, eli varastoja täydennetty ja lintulautoja esiin kaivettu.
  Asuvatko kanit koko talven ulkona häkissään? Muistan lapsuudesta, kuinka kovina pakkaspäivinä isä haki meidän kanit eteiseen. Toi jopa niille heinää sinne. Sieltä ne katselivat kynnyksen yli meidän illanviettoamme olohuoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kanit asuvat talven pakastimessa. Aion lopettaa kaninkasvatuksen, emot on jo myyty. Nämä viimeiset kun kasvavat patakokoisiksi, se on siinä.

   Ennen meillä ovat emokanit viettäneet talvia milloin kuistilla, milloin kellarissa. Pärjäisivät kyllä ulkona, mutta itse en ole jaksanut jäätyvien vesien kanssa tapella.

   Teillä on ollut ihana jouluseimi, kun elukat ja heinät on otettu sisään eteiseen :)

   Poista
 3. Miten kauniisti sanottu, että kevät nukkuu silmuissa. Lohdullista. Ei pidä hätäillä, kyllä se kevät siellä on.

  Sama täällä,minäkin aloitan lintujen ruokinnan vasta kun tulee lunta tai maa jäätyy.

  Hyvä, että jo postilaatikolle jaksoit. Toipumista sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Näkeehän noista omenapuun oksista, kun tarkkaan katsoo, että siellä ne kukat jo ovat silmujen kätköissä odottamassa.

   Poista
 4. Olipa kiva kuulla kuulumisia. Lepoa me ihmisetkin tarvitsemme, että taas jaksamme. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon vaan, että lepo riittää. Hyvää se tekee ainakin.

   Poista
 5. Minusta luonto on syksyllä kaikkein kaunein. Huurteiset lehdet on aivan ihania!

  Iloa, valoa, lepoa ja voimia sinulle! Onneksi sulla on tuo luonnon näytelmä moninaisten näyttelijöiden kera siinä katseltavana, jos vaikka se auttaisi ja piristäisi päiviäsi. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Minähän viettäisin koko päivän vain ikkunasta pihalle töllistellen, täällä on niin moninaista. Kyllä se todellakin piristää.

   Poista
 6. On niin kauniita kuvia että..katson vielä toiseen kertaan!

  VastaaPoista
 7. Kuura on kaunista missä vain. Mieki tänään napsin kuurakuvia.
  Jaksa huomennakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Jaksoin. Täällä ollaan.

   Ihme, että syksy on niin hienoa aikaa, vaikka kaikki kuolee ja pimenee. Mutta se vaan on.

   Poista
 8. Jaksamista sinne!
  Leppoisaa viikonloppua :-)

  VastaaPoista
 9. Vastaukset
  1. Thank you, wilga02! I only got one shot before he flew away.

   Poista
 10. Kauniita tunnelmakuvia. Voimia sinulle!

  VastaaPoista
 11. Kauniita kuvia, viisaita sanoja. Katsoin ja luin useaan kertaan. Sinulle kaikkea hyvää.

  Airi

  VastaaPoista
 12. Oikein kaunis kuva vallankin se ensimmäinen. Pimeys lisääntyy nyt niin vauhdilla, että valon aikakin lähenee samaa tahtia. Jaksamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mbkarhu! Minä aivan ihastuin, kun näin tuon keittiönikkunan aamulla (aamupäivällä). Siitä se kameroiminen taas lähti.

   Poista
 13. Tunnen otsikon tapahtuman tuoman ilon. Se on erilainen kuin tavanomainen ilo tai riemu.

  Vaikka kuulostaakin sanahelinältä, niin toivon siitä huolimatta voimaa. Todellakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia, Taru! Olihan siinä muutakin kuin postilaatikolle kävelemisen suoritus: jaksoin myös katsoa ympärilleni ja ihan kameran kanssa. Ihan kuin olisi unesta herännyt.

   Poista
 14. Meilläkin isommat puput ovat vielä ulkona, mutta kääpiöt muuttivat meidän vanhaan saunaan. Todella kauniita kuvia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tirriliisa!

   Nuo isot pärjäisivät ulkona talven ylikin, mutta itse en jaksa jäätyvien vesien kanssa. Nytpä ei tarvitse, kun kaikki puput menevät pataan.

   Poista
 15. Postilaatikoilla on myös suuri symbooliarvo, ainakin minulle. Niiden kautta kulkee yhteyksien verkosto. Nämä sähköisetkin yltävät melkein samaan.

  Meillä ei vielä ole näkynyt noin hienoa kuuraa. Tai ehkä en ole ollut liikkeellä tarpeeksi aikaisin. Ilonpipanoita marraskuulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mäntynen! Täällä maalla saa vielä sellaisen lyhyen "kahdeksan vuodenaikaa Suomessa" -elämyksen kun käy ympäri vuoden lehteä hakemassa laatikosta. Kesällä ja aika pitkälle syksyynkin, jos säät sallivat, meidän lehti on noudettaessa auringon lämmittämä!

   Poista
 16. Upeita kuvia! Niitä piti katsoa oikein ajan kanssa! Onneksi sulla on noin kaunis vaihtelevainen taulu katsottavanasi. Ja huraa postilaatikolle kävelylle!! Koita olla vaatimatta itseltäsi liikoja, enkä usko että kukaan laskee kuinka kauan päivitysten välissä menee, ne ovat aina yhtä mukavia ja nautinnollisia meille <3

  VastaaPoista
 17. kevät on tosiaan jo nyt läsnä, ja odottaa...

  Voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Huomasin, että tuossa viimeisessäkin kuvassa koivu on jo valmistautunut kevään tuloon.

   Poista
 18. Entäs nyt sitte, jos kanielämänne loppuu / ottaa taukoa? Onko sulla suunnitelmia tämän blogin suhteen? Voimmeko käydä täällä seuraillemassa talven ja kevään tapahtumia? Tahtoisin seurata monimuotoisen pihanne siirtymistä talveen ja sitte taas kevääseenkin. Teillähän on siellä niin paljon kaikenlaista...

  Tämä on nyt tällaista itsekästä räpätystä, jossa en varmaankaan osaa täysin eläytyä tilanteeseen siellä teillä. Pärjäämistä, joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan täällä JOSKUS ollut muutakin juttua kuin puputusta! Olemme esim. maan johtavia muoti- ja kauneusblogeja! Ja jos jossain on aktiivisempi fasaaniblogi niin en ole ainakaan huomannut. Kyllä blogi jatkuu, vaikka kanit vähitellen loppuvat. En vaan ole nyt jaksanut niin tiheään päivittää enkä lukea muidenkaan blogeja, olen käynyt vähän hitaalla.

   Poista
  2. Hidastaminen on viisautta! Niin, ja olemme kyllä huomanneet bloginne monipuolisuuden. KIITOS sinulle! Toipumista!

   Poista
 19. Onpa kauniita kuvia, hienoa tunnelmaa. Ihan hätkähdin kun luin tuon tekstisi postilaatikolle menemisestä, koska minulla on vähän samantapainen tilanne. Leikkaus oli runsas viikko sitten, ja nyt pystyn kävelemään muutama sata metriä. Mutta ehkä se tästä... Hyvää vointia!

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...