tiistai 14. helmikuuta 2017

Ravintolassa: ruokasuositukset ja jono


- Terveisiä Keskeneräisestä linturavintolasta! Olisitpa sinäkin täällä!
- Kun tulet niin ota sinäkin näitä kuorittuja auringonkukansiemeniä! Tuolla naapurissa on kuorellisia, ja niiden avaamiseenhan menee melkein yhtä paljon energiaa kuin sisällöstä saa! Se voi kuule olla pakkasyönä just se ero elämän ja kuoleman välillä. Ja nämä ovat hyviä! Ravintoloitsija tosin kuulemma tykkää vain siksi tarjota näitä, kun ovat siistiä ruokaa eikä tarvitse sitten keväällä lapioida kymmensenttistä kerrosta niitä kuoria nurmikon päältä.
- Traditionalistit syövät näitä kauranjyviä. Onhan nämäkin ihan jees. Aika kiva maku. Itse asiassa tosi kiva. Eivätkä lopu kesken. Näin kun alakerran isäntä kantoi taas sellaista neljänkymmenen kilon säkkiä. Tämä on kyllä ihan perinneruokaa. Oikeastaan sinun kannattaa kuitenkin ottaa näitä. Näihin tulee jotenkin himo.
- Sit täällä ravintolassa on joku uusi ruokalaji, tämmöisiä ihme hituja. Tän nimi on kuulemma Parastaennen. Maistuu vähän kauralta, mutta tässä on sellainen kiva karvas sivumaku. Tosi helppo syödä, aivan sulaa suussa. Et ole varmaan ennen saanut näitä, me ollaan täällä uusien virtausten aallonharjalla. Nyt saisit kokeilla sinäkin. Suosittelen.
- Maapähkinä! Tarjoilija väitti, että nämä olisivat nyt väliaikaisesti lopussa, mutta löytyipäs kuitenkin! Tämä pitää kyllä ottaa takeawaynä ettei toisille asiakkaille tule annoskateus. Minä ainakin syön maapähkinät aina tuolla omenapuun oksalla. Jos täällä on näitä sitten kun sinä tulet niin kokeile ihmeessä! Näissä on rasvaa! Ei ole kyllä mitään lähiruokaa, mutta onhan kiva välillä syödä etnistäkin.

Huomaatko muuten, mitä eroa on noissa kolmessa ensimmäisessä kuvassa ja näissä toisena päivänä otetuissa? Aivan oikein! Ravintolan siivooja Piäni Pupu on käynyt alakerran baarissa yömyöhällä ja toikkaroinut jälkensä hankeen. Täällä ei haittaakaan yhtään, jos tulee vahingossa tiputelleeksi vähän kauroja maahan, kun etsii maapähkinöitä. Kyllä Piäni Pupu imuroi maasta kaiken.
- Täällä meidän kantaravintolassa on jonotus järjestetty hienosti. Jos kaikki paikat on täynnä tai täytyy odottaa sopivaa syömäseuraa, voi viettää aikaa tässä orrella. Tästä näkee kätevästi tilanteen kehittymisen tuolla salin puolella.
- Jos on enemmän ruuhkaa, orrelle mahtuu montakin jonottajaa, ja sitten on vielä tämä yläorsi. Meillä tulee tosi harvoin kiistaa paikoista, kun jonotussysteemi on näin selkeä. Kyllä sinunkin on helppo oppia, kuinka täällä toimitaan. Tarjoilijaa on sitten muuten turha jäädä vartomaan, tämä on noutopöytä elikkäs puhvetti, ja täällä on itsepalvelu. Saa ruokailla ihan omassa tahdissa ja ottaa just sitä mitä haluaa, ja kaikki on hyvää. On kyllä paras ravintola, minkä tiedän. Tule pian käymään!18 kommenttia:

 1. Hyvä on rafla! Meilläkin käy pupuja putsaamassa, ainakin kaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on todella hyvä, että siistimispalveluista ei tingitä näinä kovina aikoina.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kylläkyllä, mikeliinin tähteä odotellaan.

   Poista
 3. Vaikuttaa ihan ykkösluokan paikalta. Ruokailijoita riittää jonoksi asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, meillä on usein jonoa, mutta paikkaa ei kuitenkaan tarvitse varata etukäteen, koska orsisysteemin ansiosta jonotus sujuu erittäin sutjakkaasti, jopa suorastaan hauskasti.

   Poista
 4. Tulisin käymään, mutta matka on pitkä, ja tiedätkö mitä? Täälläkin on ravintola. ja samat on trendit eli ne kuoritut on täälläkin tämän talven parasta herkkua. Maapähkinöitä saa tässä ravontolassa kyllä aina, että se on niin kuin minusta hyvä. Ei tässä lihomaan pääse kumminkaan. On välillä liikuntaa tullut hararstettua kun naapurin kissa ajtaa takaa. se raukka ei osaa lentää.
  Terkuin,
  intiaanipäällikkö lentävä tikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kuuluukohan nämä ravintolat johonkin ketjuun?

   Sen kyllä jätin mainitsematta, että meilläkin on liikunnanohjaajia täällä. Eri asiakasryhmille omansa. Pienemmille on varpus- ja muuttohaukka ja isommille kanahaukka ja piekana. Ne osaavat lentääkin, on hyvä palvelu.

   Poista
 5. En tiiä kuka on pissiny muroihin tai siis kuorittuihin siemeniin meillä, kun ei taho kelvata. Siitä uudesta lintulaudasta jonku verran menee. Eikö teillä käy tikka tai muu vastaava heittelemässä "vähempiarvoisia" siemeniä pähkinöitä himoitessaan? Joskus tein ite seoksen, missä oli pähkinöitä, ja siinä kävi silleen. Siemenet oli maassa ja pähkinät tikan mahassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kaikki roiskuttelevat kauroja maahan, varsinkin pikkuvarpuset. Mutta esim. keltasirkut, jotka tykkäävät erityisesti kaurasta, eivät osaa syödä lintulaudalta ja ovat tosi tyytyväisiä kun heille tarjoillaan maahan. Samoin fasaanit ja Piäni Pupu.

   Poista
 6. <3 Hyvä on palvelu, ja tyytyväisiä tuntuvat olevan asiakkaat. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täällä ollaan niin tyytyväisiä niin tyytyväisiä.

   Poista
 7. Tämä nauratti nyt ihan kauheasti!
  Jättivätkö edes tippiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Maksupuolesta en tosiaan maininnutkaan! Meillähän on täällä käytössä tämä paikallisvaluutta nimeltä Keskeneräinen Työ. Tämä ruokapalvelu veloitetaan suoraan sieltä työtuntipankista, jota minä ainakin kartutan enimmäkseen kesällä pyydystämällä tuhohyönteisiä omenapuista. No kyllä luumuistakin ja marjapensaista ja miksei myös kasvimaalta. Koko kesän kun ahertaa niin saa talvella syödä niin paljon kuin maha vetää, on hyvä systeemi! Ravintoloitsija maksaa verot, joten sekin puoli on järjestyksessä vaikka minun ei tarvitse liikutella rahaa ollenkaan! Enkä minä ole turhantarkka, vaikkei laskut menisi ihan tasan. Usein innostun tekemään ylitöitä, kun kesällä riittää valoisaa. Voihan sitä sanoa vaikka tipiksi.

   Poista
 8. Preciosas fotos del comedero y la nieve, son muy bonitas. Saludos desde España.

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...